Φαγητό εστιατορίου χαμηλό σε λιπαρά; Γιατί όχι!

Ποιά είναι άραγε η πιο δημοφιλής διασκέδαση για εμάς τους Έλληνες; Μάλλον το βραδινό φαγητό σε μία από τις πολλές ταβερνούλες ή κάποιο εστιατόριο. Υπάρχουν λοιπόν μερικές συμβουλές για εσάς που σας αρέσει μεν το φαγητό έξω, αλλά δε θέλετε να φορτώνετε τον εαυτό σας με τις περιττές θερμίδες που συνήθως περιέχουν τα φαγητά εκτός σπιτιού.

Τα περισσότερα εστιατόρια έχουν προσθέσει στους καταλόγους τους και πιάτα χαμηλά σε λιπαρά, για όσους ενδιαφέρονται να απολαύσουν ένα γεύμα εξίσου νόστιμο όσο και διαιτητικό.

Καταρχήν, ρωτήστε το σερβιτόρο να σας ενημερώσει και να σας προτείνει τα πιάτα που είναι χαμηλά σε λιπαρά. Στην περίπτωση που τίποτα από τον κατάλογο δεν είναι διαιτητικό, παρακαλέστε το σεφ να σας ετοιμάσει ένα πιάτο με λίγες θερμίδες.

Στην ταβέρνα

Στην ταβέρνα βέβαια, όπου τέτοιες επιλογές μάλλον δεν είναι εφικτές, θα πρέπει να κυριαρχήσει η αρχή του μέτρου. Διαλέξτε ένα κυρίως πιάτο (κάτι στη σχάρα για παράδειγμα, αφαιρώντας το ορατό λίπος), το οποίο σαν συνοδευτικό δε θα έχει πατάτες τηγανητές, αλλά ρύζι, πατάτα φούρνου ή και σαλάτα.

Εάν από την άλλη είστε φίλοι των μεζέδων, θα περιοριστείτε σε λίγους μεζέδες, χωρίς βέβαια να είναι όλοι τηγανητοί. Μέσα σε αυτούς θα πρέπει να συγκαταλέγεται οπωσδήποτε το τυρί και η σαλάτα. Δε θα τσιμπάτε συνέχεια. Οι μεζέδες θα μπουν στο πιάτο σας και θα φάτε από αυτό, προκειμένου να αποφύγετε την απώλεια ελέγχου στο τσιμπολόγημα.

Σαλάτες

Αν νομίζετε ότι επιλέγοντας σαλάτα έχετε εξασφαλίσει ένα γεύμα χαμηλό σε λιπαρά, δεν έχετε πάντα δίκιο. Υπάρχουν σαλάτες οι οποίες περιέχουν πολλά λιπαρά. Αυτές είναι οι σαλάτες που περιέχουν μαγιονέζα ή πολύ τυρί. Προτιμήστε η σαλάτα που θα επιλέξετε να περιέχει μόνο λάδι (ελαιόλαδο φυσικά) και λεμόνι ή ξύδι.

Είμαι σε δίαιτα

Αν μάλιστα ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα διατροφής, μπορείτε να ζητήσετε, να προσθέσετε εσείς το λάδι, το οποίο θα σας φέρουν ξεχωριστά. Στην παραδοσιακή χωριάτικη να αποφεύγετε τα γνωστά “μακροβούτια” με το φρέσκο ψωμί.

Είμαι μακαρονάς

“Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε!”. Σε περίπτωση που επισκεφτείτε εστιατόριο που προσφέρει φαγητό της γειτονικής Ιταλίας, μία πολύ καλή επιλογή θα ήταν η μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και λάδι, αντί για βούτυρο. Γενικά αποφύγετε τις άσπρες σάλτσες, καθώς αυτές έχουν σαν βάση την κρέμα γάλακτος η οποία είναι πλούσια σε λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα.

Φαγητό εστιατορίου; Ιδού μια έξυπνη κίνηση

Προσέξτε την κατανάλωση θερμίδων της υπόλοιπης μέρας. Αν σκοπεύετε να φάτε έξω, για παράδειγμα το βράδυ, προσέξτε τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας σας, επιλέγοντας κυρίως σαλάτα, ή κάποιο απλό σάντουϊτς.

Η διατήρηση του φυσιολογικού βάρους ή η προσπάθεια απώλειας βάρους δεν συνεπάγεται μείωση των κοινωνικών εξόδων σας. Μπορείτε με λίγη προσοχή να αποφύγετε τις παγίδες της εξόδου και να απολαύσετε ένα γεύμα γευστικό και παράλληλα χαμηλό σε θερμίδες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση