βηματοδοτης | αυτόματος πνευμοθώρακας | αλεργιογωνα,της,γατας,κοι,πεμφιγα | αντιβιωση για ωτιτιδα

Ο μύθος του πούρου


Πολλοί πιστεύουν ότι το πούρο είναι πιο υγιεινό από το τσιγάρο και θεωρούν ότι η υγεία τους κινδυνεύει λιγότερο. Ίσως γιατί το πούρο έχει φύλλο καπνού και όχι χαρτί, κάτι που εικάζεται οτι μειώνει την πίσσα.

Κάποιος που καπνίζει περισσότερο από 3 πούρα την ημέρα κινδυνεύει το ίδιο (με κάποιον που καπνίζει τσιγάρα), να νοσήσει από κάποια από τις ασθένειες που οφείλονται στη χρήση του καπνού.

Αυτό που ίσως αγνοούν πολλοί είναι ότι το κάπνισμα πούρου προδιαθέτει για την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου (των χειλέων για παράδειγμα), περισσότερο απ’ό το κάπνισμα του τσιγάρου. Αυτό οφείλεται στην ιδιαίτερα μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην περιοχή και στο ότι ο καπνιστής κρατά πιο πολύ ώρα τον καπνό στο στόμα του.

Συνεπώς είτε τσιγάρο καπνίζει κάποιος είτε πούρο, οι κίνδυνοι την υγεία του δεν διαφοροποιούνται σημαντικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.