σοδομισμος | αυξημενη εκκριση σαλιου | τρανσαμινασες | εξω συνδεσμος γονατο | νοσοκομειο john hopkins | εντεριτιδα

Τσιγαρόβηχας

Ο βήχας είναι ένα από τα όπλα του οργανισμού στην προσπάθεια να αποβάλει βλαπτικές ουσίες

Είναι συνηθισμένο, ειδικά για τους βαρείς καπνιστές, να ξυπνούν το πρωί, με το στόμα πικρό, τη γλώσσα "τσαρούχι" και ένα παρατεταμένο, ξηρό βήχα, ο οποίος συνήθως καθαρίζει με την πρώτη γουλιά καφέ.

Το τσιγάρο περιέχει ένα πλήθος από ερεθιστικές ουσίες για το βλεννογόνο του φάρυγγα και του λάρυγγα. Το αποτέλεσμα είναι οι συγκεκριμένες περιοχές να υπόκεινται σε ένα διαρκή ερεθισμό. Ο ερεθισμός αυτός μεταφράζεται σε υπεραιμία, ξηρότητα και τραχύτητα του βλεννογόνου των εν λόγω περιοχών. Η εναπόθεση και η συσσώρευση αυτών των ουσιών κατά τη διάρκεια του καπνίσματος κάνει τον οργανισμό να προσπαθεί να τις αποβάλει.

Ο βήχας είναι ένα από τα όπλα του οργανισμού στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Μάλιστα είναι πιο έντονος κατά τη διάρκεια του πρωινού, καθώς οι στοματικές εκκρίσεις συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Η στοματική αναπνοή την οποία έχουν πολλοί καπνιστές συντελεί ακόμη περισσότερο στην εμφάνιση αυτού του ερεθιστικού βήχα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.