Αυξήστε τα μονοακόρεστα

Η ημερήσια πρόσληψη διατροφικού λίπους μπορεί να φτάνει ακόμα και το 40%, αρκεί το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι από μονοακόρεστα λίπη.

Οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή επιβάλλουν τη χαμηλή διαιτητική πρόσληψη λιπιδίων. Ομως η χαμηλή αυτή πρόσληψη δεν ισχύει για τα μονοακόρεστα λιπαρά.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά πρέπει να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό από τα λιπίδια που προσλαμβάνουμε καθημερινά. Η ημερήσια πρόσληψη διατροφικού λίπους μπορεί να φτάνει ακόμα και το 40%, αρκεί το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι από μονοακόρεστα λίπη. Αυτή η κατηγορία λιπιδίων έχει την ιδιότητα, όχι μόνο να μειώνει τα επίπεδα της συνολικής χοληστερίνης, αλλά παράλληλα βοηθάει και στην αύξηση των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL χοληστερίνη ή καλή χοληστερίνη), οι οποίες παρέχουν καρδιοαγγειακή προστασία.

Κυριότερη πηγή μονοακόρεστων λιπιδίων, αποτελεί το ελαιόλαδο. Πολύ καλή πηγή αποτελούν επίσης και οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα