υπερηχος καρδιας | μπορει να απονευρωθει δοντι με κυσυη?? | ανατομια σωματος | υδροκήλη λαππας

Αυξήστε τα μονοακόρεστα

Η ημερήσια πρόσληψη διατροφικού λίπους μπορεί να φτάνει ακόμα και το 40%, αρκεί το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι από μονοακόρεστα λίπη.

Οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή επιβάλλουν τη χαμηλή διαιτητική πρόσληψη λιπιδίων. Ομως η χαμηλή αυτή πρόσληψη δεν ισχύει για τα μονοακόρεστα λιπαρά.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά πρέπει να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό από τα λιπίδια που προσλαμβάνουμε καθημερινά. Η ημερήσια πρόσληψη διατροφικού λίπους μπορεί να φτάνει ακόμα και το 40%, αρκεί το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι από μονοακόρεστα λίπη. Αυτή η κατηγορία λιπιδίων έχει την ιδιότητα, όχι μόνο να μειώνει τα επίπεδα της συνολικής χοληστερίνης, αλλά παράλληλα βοηθάει και στην αύξηση των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL χοληστερίνη ή καλή χοληστερίνη), οι οποίες παρέχουν καρδιοαγγειακή προστασία.

Κυριότερη πηγή μονοακόρεστων λιπιδίων, αποτελεί το ελαιόλαδο. Πολύ καλή πηγή αποτελούν επίσης και οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.