η αυτοανοση θυρεοειδιτιδα παχαινει | καταγμα βραχιονιου | κεφαλομετρικη | περιτομη γυναικων

Τα αμύγδαλα προστατεύουν από τον καρκίνο;


Ακούτε συχνά οτι οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια κλπ) παχαίνουν, μπορεί να σας πειράξουν στο στομάχι, οτι πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που έχουν υψηλό ουρικό οξύ και χοληστερόλη.

Ωστόσο, περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πολύτιμα για τον οργανισμό (με προϋπόθεση οτι καταναλώνονται σε λογικές ποσότητες).

Όλα αυτά είναι πολύ σωστά.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν οτι τα αμύγδαλα, αλλά και άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε ενδέχεται να προσφέρουν κάποια προστασία στους καπνιστές απέναντι στον κίνδυνο που διατρέχουν να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα. Ακόμη σε μελέτες που έγιναν σε πειραματόζωα υποστηρίζεται οτι τα αμύγδαλα μπορούν να δράσουν προστατευτικά απέναντι στην ανάπτυξη καρκίνου του εντέρου σε ποντικούς.

Οι μελέτες αυτές είναι πάντα ενδιαφέρουσες. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να βρούν απόλυτη εφαρμογή στη φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.