Τα αμύγδαλα προστατεύουν από τον καρκίνο;

Ακούτε συχνά οτι οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια κλπ) παχαίνουν, μπορεί να σας πειράξουν στο στομάχι, οτι πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που έχουν υψηλό ουρικό οξύ και χοληστερόλη.

Ωστόσο, περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πολύτιμα για τον οργανισμό (με προϋπόθεση οτι καταναλώνονται σε λογικές ποσότητες).

Όλα αυτά είναι πολύ σωστά.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν οτι τα αμύγδαλα, αλλά και άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε ενδέχεται να προσφέρουν κάποια προστασία στους καπνιστές απέναντι στον κίνδυνο που διατρέχουν να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα. Ακόμη σε μελέτες που έγιναν σε πειραματόζωα υποστηρίζεται οτι τα αμύγδαλα μπορούν να δράσουν προστατευτικά απέναντι στην ανάπτυξη καρκίνου του εντέρου σε ποντικούς.

Οι μελέτες αυτές είναι πάντα ενδιαφέρουσες. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να βρούν απόλυτη εφαρμογή στη φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα