κοκκινιλα στο ουλο ημικυκλιο | ψευδοκύηση | aferesi traxilou | frigania thermides | οστα θωρακα

Η σοκολάτα προκαλεί ευεξία;

Η σοκολάτα περιστασιακά μέσα στο μήνα ωφελεί τον οργανισμό και, ναι, βελτιώνει και τη διαθεσή μας.

Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Όλο και περισσότερες είναι οι αναφoρές για το θετικό ρόλο που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει την ουσία α-τοκοφέρολη, άλλους αντιοξειδωτικούς παράγοντες καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός.

Είναι γνωστό οτι οι μεγάλες ποσότητες λίπους που περιέχει η σοκολάτα επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες και λιπαρά οξέα. Αυτά προδιαθέτουν για παχυσαρκία και αύξηση της χοληστερόλης. Έτσι, η κατανάλωση σοκολάτας σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με καθιστική ζωή. Γι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί τμήμα της καθημερινής μας δίαιτας.

Ωστόσο, η χρήση της περιστασιακά μέσα στο μήνα και σαν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής (ποικιλία και μέτρο) ωφελεί τον οργανισμό μας, αλλά βελτιώνει και τη διαθεσή μας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.