πρηξιμο στη βουβωνικη χωρα | υγιεινά φαγητά | εγκυμοσυνη και φαρμακα για το στομαχι | care.gr

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

Αλλά και οι μικρές ποσότητες λίπους που περιέχουν αποτελούνται κυρίως από πολυακόρεστα λιπαρά που ΔΕΝ αποτελούν παράγοντες αρτηριοσκλήρωσης.

Το ψάρι, ειδικά όταν μαγειρεύεται βραστό ή ψητό, αποτελεί μια από τις καλύτερες συνήθειες για τη διατροφή μας. Επιπρόσθετα, η συχνή λήψη ψαριού θεωρείται οτι ελαττώνει τη θνητότητα από στεφανιαία νόσο.

Τα ψάρια είναι θρεπτικά και έχουν μικρές ποσότητες λίπους (σε αντίθεση με το κρέας). Αλλά και οι μικρές ποσότητες λίπους που περιέχουν αποτελούνται κυρίως από πολυακόρεστα λιπαρά που ΔΕΝ αποτελούν παράγοντες αρτηριοσκλήρωσης.

Τα ψάρια αποτελούν πηγή πολύτιμων συστατικών για τον οργανισμό, όπως ιώδιο, χαλκό, σίδηρο και βιταμίνη Β. Οταν μαγειρεύονται με τα κόκκαλα παρέχουν επίσης ασβέστιο και φωσφόρο.

Οι ευεργετικές συνέπειες της διατροφής με ψάρια αποδίδονται στο εικοσιπεντανοϊκό οξύ και τα 3-Ωμέγα λιπαρά που περιέχουν. Μακροχρόνιες μελέτες δείχνουν οτι μειώνονται τα λιπίδια του αίματος και ελαττώνεται η θνητότητα από στεφανιαία νόσο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.