η ατονια του παχεως εντερου τι προκαλει? | αρθριτιδα ωμου | διουρητικο για σκυλους | κρυομα απλο και λευκα

Σταυρανθή και καρκίνος

Ωστόσο, μην πιστέψετε οτι μετά από ένα πακέτο τσιγάρα, θα "προστατευθείτε" τρώγοντας μια σαλάτα!

Πολλές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν οτι, όσοι είχαν στον οργανισμό τους τη χημική ουσία isothiocyanate, η οποία περιέχεται στα λαχανικά της κατηγορίας σταυρανθή, όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το λάχανο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο τού πνεύμονα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα συστατικά που βρίσκονται στα συγκεκριμένα λαχανικά παράγουν αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες λειτουργούν προστατευτικά απέναντι στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν στις επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται στο καπνό των τσιγάρων, να βλάψουν το DNA φυσιολογικών κυττάρων.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να κόψουμε το κάπνισμα ή ακόμα χειρότερα ότι μετά από ένα πακέτο τσιγάρα αρκεί η κατανάλωση μιας σαλάτας... για προστασία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.