Σταυρανθή και καρκίνος

Ωστόσο, μην πιστέψετε οτι μετά από ένα πακέτο τσιγάρα, θα “προστατευθείτε” τρώγοντας μια σαλάτα!

Πολλές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν οτι, όσοι είχαν στον οργανισμό τους τη χημική ουσία isothiocyanate, η οποία περιέχεται στα λαχανικά της κατηγορίας σταυρανθή, όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το λάχανο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο τού πνεύμονα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα συστατικά που βρίσκονται στα συγκεκριμένα λαχανικά παράγουν αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες λειτουργούν προστατευτικά απέναντι στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν στις επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται στο καπνό των τσιγάρων, να βλάψουν το DNA φυσιολογικών κυττάρων.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να κόψουμε το κάπνισμα ή ακόμα χειρότερα ότι μετά από ένα πακέτο τσιγάρα αρκεί η κατανάλωση μιας σαλάτας… για προστασία.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα