πολυποδας στο εντερο | νευροβλαστωμα | σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου | χοληστερινη

Τροφικές αλλεργίες


Συμβαίνει συχνά, ένας ιατρικός όρος να είναι "δημοφιλής" και πολλοί να τον υιοθετούν κάνοντας μόνοι τους "διάγνωση", ενώ το νόσημα που περιγράφει ο όρος αυτός είναι σπάνιο και πιθανότατα δεν τους αφορά καθόλου.

Ετσι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι αλλεργικοί σε κάποιες τροφές, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς μόνο ένα 2% του ενήλικου πληθυσμού υπολογίζεται ότι έχει κάποια τροφική αλλεργία.

Στις ΗΠΑ ένας στους τρεις ενήλικες πιστεύει ότι είναι αλλεργικός σε κάποια τρόφιμα, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ποσοστό των ατόμων που υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες δεν ξεπερνά το 2%. Όταν κάποιος έχει τροφική αλλεργία, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά στην κατανάλωση της τροφής στην οποία υπάρχει αλλεργία, παράγοντας ισταμίνη. Η τροφική αλλεργία διαγιγνώσκεται μόνο από γιατρό, με ειδικές εξετάσεις.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες μορφές τροφικής δυσανεξίας, όπου ο οργανισμός δεν μπορεί να μεταβολίσει κάποια συστατικά των τροφών, ιδίως όταν αυτές καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η τροφική δυσανεξία δεν έχει άμεση σχέση με το σωματικό βάρος και την παχυσαρκία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.