μυς του τραχηλου | τουλαραιμια | 4 εβδομάδων έγκυος συμπτωματα | λοιμωξη εντερου συμπτωματα

Reishi (Ganoderma Lucidum) - καρδιαγγειακά οφέλη


Πηγή : wholefoodsmagazine.com

Tο Reishi (Ρέισι) λέγεται ότι έχει καρδιαγγειακά οφέλη.

Σε μια δοκιμή 33 ατόμων με υπέρταση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αρτηριακή πίεση μειώθηκε σημαντικά μετά από δύο εβδομάδες λήψης Ρέισι (1).

Σε μια άλλη μικρή μελέτη, το Ρέισι αύξησε τα επίπεδα HDL-χοληστερόλης σε ανθρώπους (2).

Αυτό το είδος μανιταριού περιέχει φυτοστερόλες που οι ερευνητές πιστεύουν ότι δρουν ως πρόδρομες ουσίες για τις σωματικές ορμόνες, μαζί με τα τριτερπένια που ίσως έχουν υποστηρικτικό ρόλο στην πίεση του αίματος και αντιαλλεργικά / αντιισταμινικά οφέλη (2).

Το Ρέισι έχει δείξει επίσης ότι υποστηρίζει τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η δραστηριότητα αυτή ίσως οφείλεται σε πολυσακχαρίτες γνωστούς ως Γανοδεράνες Α, Β και Γ. Μελέτες υποδηλώνουν ότι το μανιτάρι Ρέισι αναστέλλει την άλφα-γλυκοσιδάση, ένα ένζυμο που διασπά το άμυλο σε σάκχαρα (3).

In vitro μελέτες δείχνουν ότι το Ρέισι υποστηρίζει μια υγιή αντίδραση σε φλεγμονές. Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι 220 mg εκχυλίσματος Ρέισι και 50 mg Ρέισι σκόνη είχαν συγκρίσιμα αποτελέσματα με 5 mg υδροκορτιζόνης (1).

Παραπομπές:

  1. J. Strengler, The Health Benefit of Medicinal Mushrooms (Basic Health Publications, 2005).
  2. “Reishi Mushroom,” Dec. 30, 2015, www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/reishi-mushroom, accessed April 1, 2016.
  3. E. Steiner, “How Reishi Combats Aging,” Life Extension Magazine, Feb. 2013, www.lifeextension.com/magazine/2013/2/how-reishi-combats-aging/page-01, accessed Apr. 28, 2016.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.