yoga αναπνοες | ατροφικη γαστριτιδα | πλευριτιδα | συρίγγιο στα ούλα | programma gymnastikis gia endinamosi

Οι άνδρες αδιαφορούν για την υγεία τουςΕπιπολαιότητα, αδιαφορία, φόβος και προκαταλήψεις σε ό,τι αφορά την υγεία τους, στοιχίζουν στους άνδρες αρκετά χρόνια από τη ζωή τους και τους οδηγούν πρόωρα στο θάνατο. Σε μία εποχή που θεωρητικά υπάρχει επαρκής πληροφόρηση και τα θέματα υγείας είναι στην πρώτη γραμμή, οι άνδρες φαίνεται να ζουν στο δικό τους κόσμο εν γνώσει τις περισσότερες φορές των συνεπειών αυτής της συμπεριφοράς τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τρεις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει υπάρξει κάποια βελτίωση των δεικτών υγείας των ανδρών, αντίθετα σε ορισμένες περιπτώσεις, (νόσοι του ήπατος, καρκίνος των όρχεων) υπάρχει χειροτέρευση. Οι παραπάνω διαπιστώσεις ισχύουν πολύ περισσότερο για τους άνδρες με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι πεθαίνουν συχνά νέοι, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

Αλκοολισμός, παχυσαρκία κάπνισμα και έλλειψη προληπτικών ελέγχων είναι μερικές από τις κυριότερες αιτίες που οδηγούν πρόωρα στον θάνατο το ανδρικό φύλο. Επίσης οι άνδρες δεν επισκέπτονται πρόθυμα τον οικογενειακό τους γιατρό και δεν συζητούν εύκολα το πρόβλημα τους όταν ο γιατρός είναι γυναίκα.

Τα στατιστικά στοιχεία

Ας δούμε μερικά συγκριτικά στατιστικά στοιχεία (1971 – 2000) από την Βρετανία, που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

-Οι δείκτες θνησιμότητας για τις ηλικίες 16 έως 37 δεν έχουν παρουσιάσει καμία βελτίωση

-Οι αυτοκτονίες στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 24 ετών έχουν διπλοασιαστεί

-Η επίπτωση του καρκίνου του προστάτη έχει αυξηθεί κατά 135%

- Η επίπτωση των νόσων του ήπατος έχει πενταπλασιαστεί, κυρίως λόγω της υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ

-Ο αριθμός των παχύσαρκων ανδρών έχει τριπλασιαστεί

-Ο μέσος όρος ζωής των ανειδίκευτων εργατών εξακολουθεί να είναι μικρότερος από το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης του γενικού πληθυσμού.

National Men's Health Week

Οι ειδικοί πλέον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και θεωρούν ότι οι κρατικές αρχές πρέπει να καταρτίσουν και να πραγματοποιήσουν εκστρατείες πρόληψης και ενημέρωσης, ειδικά σχεδιασμένες για τον ανδρικό πληθυσμό.

Στην Βρετανία μάλιστα η εβδομάδα από τις 10 έως και τις 16 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην υγεία του ανδρικού φύλου (National Men's Health Week), ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο sites αποκλειστικά αφιερωμένα σε θέματα υγείας του άνδρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.