Οι άνδρες επιλέγουν κρέας και οι γυναίκες λαχανικά

Οι άνδρες έχουν το κρέας σαν πρώτη επιλογή στη διατροφή τους, ενώ οι γυναίκες φαίνεται να ακολουθούν πιο ισορροπημένη διατροφή επιλέγοντας να υπάρχουν πάντα λαχανικά στα γεύματά τους, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Ψυχολογίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 74 φοιτητές, 53 γυναίκες και 21 άνδρες, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τη διατροφή τους, στα οποία συμπλήρωσαν το ποια τρόφιμα κατανάλωναν κυρίως κατά τα γεύματα τους, ανάλογα με την περίσταση. Φαγητό στο σπίτι μόνοι, γεύματα με φίλους ή με την οικογένεια ή επίσημα δείπνα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες καταναλώνουν περισσότερο κρέας από τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την περίσταση, ενώ καταναλώνουν πολύ λιγότερα λαχανικά από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες από την άλλη μεριά, φαίνεται να πιστεύουν ότι καταναλώνουν ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων, ανεξάρτητα από την περίσταση, ενώ προτιμούν να τρώνε επιδόρπιο όταν γευματίζουν μόνες.

Πιθανόν βέβαια η μεγαλύτερη κατανάλωση λαχανικών που παρατηρείται στις γυναίκες, να οφείλεται στο ό,τι προσέχουν περισσότερο τη σιλουέτα τους.

Οι υγειονομικές αρχές συχνά εκφράζουν την ανησυχία τους για τις ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής, που παρουσιάζουν οι φοιτήτριες σε πολλά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, παραβλέποντας το ό,τι οι άνδρες χρειάζονται επίσης περισσότερη ενημέρωση σε θέματα διατροφής

Είναι σημαντικό να είναι γνωστό το ποιές τροφές επιλέγουν κυρίως τα δύο φύλα, σε νεαρή ηλικία, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό διατροφικών ελλείψεων ή υπερβάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Ετσι για παράδειγμα η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος και λίπους και παράλληλα η χαμηλή κατανάλωση λαχανικών και διαιτητικών ινών σε νεαρούς άνδρες, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση παχυσαρκίας και όλων των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με αυτή, σε μεγαλύτερη ηλικία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση