ερυθρος ομαλος λειχηνας | ανατομια κοιλιακης χωρας | διατροφη για ηπατοπαθεια

Οι άνδρες επιλέγουν κρέας και οι γυναίκες λαχανικάΟι άνδρες έχουν το κρέας σαν πρώτη επιλογή στη διατροφή τους, ενώ οι γυναίκες φαίνεται να ακολουθούν πιο ισορροπημένη διατροφή επιλέγοντας να υπάρχουν πάντα λαχανικά στα γεύματά τους, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Ψυχολογίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 74 φοιτητές, 53 γυναίκες και 21 άνδρες, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τη διατροφή τους, στα οποία συμπλήρωσαν το ποια τρόφιμα κατανάλωναν κυρίως κατά τα γεύματα τους, ανάλογα με την περίσταση. Φαγητό στο σπίτι μόνοι, γεύματα με φίλους ή με την οικογένεια ή επίσημα δείπνα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες καταναλώνουν περισσότερο κρέας από τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την περίσταση, ενώ καταναλώνουν πολύ λιγότερα λαχανικά από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες από την άλλη μεριά, φαίνεται να πιστεύουν ότι καταναλώνουν ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων, ανεξάρτητα από την περίσταση, ενώ προτιμούν να τρώνε επιδόρπιο όταν γευματίζουν μόνες.

Πιθανόν βέβαια η μεγαλύτερη κατανάλωση λαχανικών που παρατηρείται στις γυναίκες, να οφείλεται στο ό,τι προσέχουν περισσότερο τη σιλουέτα τους.

Οι υγειονομικές αρχές συχνά εκφράζουν την ανησυχία τους για τις ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής, που παρουσιάζουν οι φοιτήτριες σε πολλά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, παραβλέποντας το ό,τι οι άνδρες χρειάζονται επίσης περισσότερη ενημέρωση σε θέματα διατροφής

Είναι σημαντικό να είναι γνωστό το ποιές τροφές επιλέγουν κυρίως τα δύο φύλα, σε νεαρή ηλικία, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό διατροφικών ελλείψεων ή υπερβάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Ετσι για παράδειγμα η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος και λίπους και παράλληλα η χαμηλή κατανάλωση λαχανικών και διαιτητικών ινών σε νεαρούς άνδρες, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση παχυσαρκίας και όλων των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με αυτή, σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.