ποτε γινεται το εμβολιο τησ λυσσασ | τσιμπηματα στο στηθος | αχινοκοκος | πνευμοθωρακα | Θυμωμα | πολυποδας

Μένουν ανύπανδροι οι άνδρες που γεννιούνται με χαμηλό σωματικό βάροςΟι άνδρες οι οποίοι γεννιούνται με χαμηλό σωματικό βάρος φαίνεται να έχουν μικρότερη πιθανότητα να παντρευτούν, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η συσχέτιση αυτή δεν εξηγεί το γιατί η εργένικη ζωή έχει συσχετιστεί με χαμηλότερα επίπεδα υγείας.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από το βάρος κατά τη γέννηση, την οικογενειακή κατάσταση αλλά και τους θανάτους από καρδιακά και εγκεφαλικά, σε 10.800 άνδρες και γυναίκες από τη Σουηδία. Ολοι είχαν γεννηθεί μεταξύ του 1915 και του 1929 και παρακολουθήθηκαν από το 1970 έως και το 1995.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο βάρος κατά τη γέννηση και το γάμο στους άνδρες, κάτι όμως που δεν παρατηρήθηκε στις γυναίκες. Στους άνδρες με πολύ χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης, το ποσοστό των ανύπανδρων ήταν 12%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες που βρίσκονταν στις υψηλότερες κλίμακες του βάρους γέννησης, ήταν 3 - 4,5%.

Ακόμα και όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως κοινωνική τάξη, επάγγελμα και εισόδημα, οι άνδρες με χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης εξακολουθούσαν να έχουν κατά 50% μικρότερη πιθανότητα να παντρευτούν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί παρατηρείται αυτή η τάση. Επιπλέον έχει παρατηρηθεί ότι οι άνδρες που είχαν γεννηθεί εκτός των δεσμών του γάμου είχαν επίσης μειωμένη πιθανότητα να παντρευτούν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.