βλεννα στα κοπρανα | σαρκωμα μητρας | http://www.care.gr/post/723/didymi-kai-polydymi-kyisi

Σημαντική αύξηση καρκίνου του δέρματος στους άνδρεςΑνησυχητική είναι η αύξηση των περιστατικών καρκίνου του δέρματος που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια σε Βρετανούς άνδρες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Βρετανικός Οργανισμός Cancer Research UK, προειδοποιώντας τους άνδρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον ήλιο, ειδικά στις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές τους.

Στις γυναίκες ενώ υπάρχει μεγαλύτερη τάση να αναπτύσσουν μελάνωμα, την πιο σπάνια αλλά και την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος, κατά την περίοδο 1992-1998 σημειώθηκε αύξηση των περιστατικών μόνο κατά 2%, ποσοστό που στους άνδρες έφτασε το 12%.

Για πρώτη φορά, τα τελευταία 20 χρόνια, περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες στη Βρετανία χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του δέρματος, ο οποίος ευθύνεται για την απώλεια 1600 ανθρώπων ετησίως.

Αν και δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους σημειώνεται αυτή η αύξηση, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πιθανόν να οφείλεται στο ό,τι τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Βρετανοί κάνουν διακοπές σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια.

Οι άνδρες μάλιστα που αναπτύσσουν μελάνωμα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσουν τη ζωή τους στην πρώτη πενταετία, σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό πιθανόν οφείλεται, επισημαίνουν οι επιστήμονες, στο ό,τι οι άνδρες εμφανίζουν μελάνωμα κυρίως στην πλάτη, ενώ δε συνηθίζουν να εξετάζουν το δέρμα τους και δεν είναι ιδιαίτερα θετικοί στο να επισκέπτονται γιατρούς.

Αντίθετα οι γυναίκες συνήθως παρουσιάζουν μελάνωμα σε πιο εμφανή σημεία, όπως τα πόδια και ασχολούνται πολύ περισσότερο από τους άνδρες, με το δέρμα τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.