ολιστικη τροφη για γατες | ru486 χαπι τιμη | τελειωνουν την αναπτυξη τα βαρακια

Αίτια και πρόληψη της νεφρολιθίασηςΟι οικογενειακές συνθήκες διατροφής, η πρόσληψη ή μη ύδατος , η παρουσία ή η απουσία διαφόρων ιχνοστοιχείων από το νερό, το επάγγελμα, το κλίμα και διάφοροι γεωγραφικοί παράγοντες ενοχοποιούνται για το σχηματισμό της νεφρολιθίασης. Ο σχηματισμός λίθων στα νεφρά αποτέλεσε το θέμα διεταιρικής συζήτησης που διεξήχθη κατά την διάρκεια των εργασιών του 28ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 25 Μαΐου στην Αθήνα

Η λιθίαση του ουροποιητικού είναι πάθηση που προσβάλλει το ανθρώπινο είδος από την αρχαιότητα. Οι πρώτες περιπτώσεις αφορούν λίθους νεφρών και ουροδόχου κύστεως που ανακαλύφθηκαν σε Αιγυπτιακές μούμιες του 4.800 π.χ.

Η συχνότητα της νεφρολιθίασης ανέρχεται στο 2-3% του γενικού πληθυσμού. Η καλή γνώση της φυσικοχημείας και της παθογένεσης της νεφρολιθίασης έχει συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη της επίπτωσης και της υποτροπής της νόσου.

Τα γενικά προληπτικά μέτρα για την νεφρολιθίαση μπορεί να συνοψισθούν στα ακόλουθα:

- Διατήρηση του όγκου των ούρων του 24ωρου, στα 3λίτρα. Η υψηλή πρόσληψη υγρών μειώνει τον κορεσμό του φωσφορικού ασβεστίου, του οξαλικού ασβεστίου και του ουρικού μονονατρίου και αυξάνει την ουδό στην οποία το οξαλικό ασβέστιο κρυσταλλοποιείται.

- Περιορισμός της ημερήσιας κατανάλωσης κρέατος. Οι πρωτεΐνες αυξάνουν το ασβέστιο, τα οξαλικά και το ουρικό οξύ των ούρων και την πιθανότητα σχηματισμού λίθου ακόμη και σε φυσιολογικά άτομα.

- Περιορισμός των τροφών και των ποτών που είναι πλούσια σε οξαλικά (όπως κόκα κόλα)

- Κατανάλωση δημητριακών με φυτικές ίνες. Η ίνα, ή το φυτικό της όξινο στοιχείο δεσμεύει το εντερικό ασβέστιο και μειώνει την απορρόφηση του.

- Περιορισμός του αλατιού. Οι ασθενείς με υποτροπιάζουσα νεφρολιθίαση είναι πιο ευαίσθητοι στο νάτριο από ότι τα φυσιολογικά άτομα.

- Κανονική και όχι υπερβολική πρόσληψη των γαλακτοκομικών (όχι περισσότερο από τρία ποτήρια γάλα ημερησίως)

Οσον αφορά την αντιμετώπιση της, δεν υπάρχει άλλη πάθηση, όπως η νεφρολιθίαση, για την οποία να έχουν συμβεί τόσες επαναστατικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Η εξωσωματική λιθοτριψία, η διαδερμική χειρουργική, η ουρητηροσκόπηση κααι οι λαπαροσκοπικές τεχνικές με την ευρεία εφαρμογή τους έχουν περιορίσει σε ελάχιστες περιπτώσεις την ανάγκη ανοικτής χειρουργικής επέμβασης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.