λοιμωξεις απο ρικετσιες | πόνος στο εντερο | καθαρη δευτερα ινκα | εκκολπωματίτιδα διαιτα | θερμιδες καροτο

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη: Αιτία διαβητικών ή παχύσαρκων ενηλίκωνΟι γυναίκες οι οποίες καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φαίνεται ότι θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους, να αναπτύξουν διαβήτη ή να γίνουν παχύσαρκα, αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.

Οι Σουηδοί ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από περίπου 17.000 γεννήσεις στην Αγγλία κατά το Μάρτιο του 1958, για να διεξάγουν την έρευνά τους.

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία σχετικά με τις συνήθειες καπνίσματος της μητέρας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στοιχεία για την εμφάνιση διαβήτη στα παιδιά τους, στην ηλικία των 33 ετών.

Ανάμεσα στα άτομα που παρακολούθησαν καθ' όλη την παιδική, εφηβική και ενήλικη ζωή, μέχρι την ηλικία των 33 ετών, αναγνωρίστηκαν 15 άνδρες και 13 γυναίκες που ανέπτυξαν διαβήτη ανάμεσα στην ηλικία των 16 και 33 ετών κι 602 παχύσαρκα άτομα στην ηλικία των 33 ετών.

Η συσχέτιση των στοιχείων έδειξε ότι στα περισσότερα άτομα που ανέπτυξαν διαβήτη, η μητέρα κάπνιζε κατά την εγκυμοσύνη, ενώ άτομα που δεν είχαν αναπτύξει διαβήτη και η μητέρα κάπνιζε κατά την εγκυμοσύνη, ήταν σημαντικά πιο υπέρβαρα ή παχύσαρκα στην ηλικία των 33 ετών.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για ανάπτυξη διαβήτη του παιδιού, στην ενήλικη ζωή και το αποδίδουν πιθανόν στην κακή θρέψη του εμβρύου ή τις βλάβες που προκαλούν οι τοξικές ουσίες του καπνού του τσιγάρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.