πονος στο γονατο πλαγια | steirwsh gatas | αμυλαση αιματος ορου | σύνδρομο raynaud | 12η εβδομάδα κύησησ

Τσιγάρο, αλκοόλ αιτία εμφάνισης προκαρκινικών καταστάσεων στο στόμαΟ καπνός, το οινόπνευμα και γενικότερα η κακή διατροφή είναι αιτίες ανάπτυξης προκαρκινικών αλλοιώσεων στη στοματική κοιλότητα, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου. To ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του βλεννογόνου του στόματος αποτελεί το 90% των κακοήθων νεοπλασμάτων της γναθοπροσωπικής χώρας, δεν συνοδεύεται συνήθως από πόνο, αλλά έχει κακή πρόγνωση για τον ασθενή.

Οπως επισήμαναν ειδικοί επιστήμονες κατά τη πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, προϋπόθεση της σωστής θεραπευτικής αντιμετώπισης των νεοπλασμάτων αυτών είναι η έγκαιρη και ολοκληρωμένη διαγνωστική τους προσέγγιση.

Η συλλογή των πληροφοριών, που αφορούν στους παράγοντες της νόσου και τους παράγοντες του ασθενή, επιτρέπουν την αξιολόγηση και τον ακριβή καθορισμό της θεραπείας.

Σήμερα παρά τις μεγάλες προόδους, που έχουν συντελεστεί σε σχέση με τις διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες του καρκίνου, δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά η πρόγνωση της νόσου.

Γι’ αυτό δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην κατά το δυνατόν πιο οργανωμένη προσέγγιση του ασθενή με τη μορφή ογκολογικού συμβουλίου με επικεφαλή γναθοπροσωπικό χειρουργό, όπου όλοι οι ασχολούμενοι με το θέμα ειδικοί (ακτινοθεραπευτής, ογκολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος), θα συνθέσουν τη μέγιστη δυνατή προσφορά των διαγνωστικών και θεραπευτικών δυνατοτήτων τους, προς όφελος του πάσχοντα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.