φλεγμονή εντερουχειρουργειο | ξηρο φατνιο | κυτταρομεγαλοϊός

Η παχυσαρκία φέρνει τον καρκίνο του προστάτη πιο νωρίςΗ παχυσαρκία φαίνεται να είναι ένας από τους πιθανούς λόγους που οι άνδρες της μαύρης φυλής αναπτύσσουν καρκίνο του προστάτη σε μικρότερη ηλικία σε σχέση με τους άνδρες των άλλων φυλών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Urology.

Προκειμένου να εξετάσουν οι επιστήμονες τη σχέση της παχυσαρκίας και του καρκίνου του προστάτη, έκαναν ανασκόπηση στους ιατρικούς φακέλους 860 ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, οι οποίοι υποβάλλονταν σε χειρουργική αφαίρεση του αδένα για μία περίοδο έξι ετών.

Από τα στοιχεία των ασθενών αυτών προέκυψε ότι το 21% των ανδρών αυτών ήταν παχύσαρκοι και το 49% ήταν υπέρβαροι. Μάλιστα οι παχύσαρκοι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε αφαίρεση του αδένα, σε μικρότερη ηλικία, είχαν και πιο επιθετική μορφή του καρκίνου και περισσότερες μεταστάσεις σε άλλα όργανα.

Οι άνδρες της μαύρης φυλής είχαν, κατά μέσο όρο, το μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος σε σχέση με τους άνδρες της λευκής ή της ασιατικής φυλής και παρουσίαζαν τις πιο προχωρημένες μορφές καρκίνου του προστάτη.

Οι επιστήμονες της έρευνας υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα αυτά υποστηρίζουν ότι τα πολλά λιπαρά στη διατροφή και η παχυσαρκία ενισχύουν την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη σε πιο επιθετική μορφή.

Το σωματικό λίπος φαίνεται να αποτελεί "ρεζερβουάρ" ορμονών και πρωτεϊνών που μπορεί να ενισχύουν την ανάπτυξη όγκων, ενώ το υπερβάλλον σωματικό λίπος μπορεί να αναστέλλει τη δράση κάποιων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που προστατεύουν από την ανάπτυξη όγκων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.