ταχυκαρδια | ρολος της μητερας στη διαμορφωσητης προσωπικοτητας του παιδιου

Το φυλλικό οξύ προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρουΤα συμπληρώματα φυλλικού οξέος φαίνεται να παρέχουν σημαντική προστασία κατά της ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου σε άτομα αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Gut.

Η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης έχει συσχετιστεί, από πολλές επιδημιολογικές μελέτες τόσο σε πειραματόζωα, όσο και σε ανθρώπους, με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Οι επιστήμονες από το νοσοκομείο Royal Victoria, στο Μπέλφαστ, μελέτησαν μία μικρή ομάδα έντεκα ασθενών με αδενοματώδεις πολύποδες του παχέος εντέρου, οι οποίοι αποτελούν προκαρκινικές καταστάσεις.

Στους έξι από τους έντεκα ασθενείς δόθηκε διατροφικό συμπλήρωμα 2mg φυλλικού οξέος, σε καθημερινή βάση για τρεις μήνες, ενώ στους υπόλοιπους ασθενείς δόθηκε εικονικό σκεύασμα (placebo).

Από βιοψίες που έγιναν στις τέσσερις, στις δώδεκα και στις δεκαοκτώ εβδομάδες μετά την έναρξη της λήψης του συμπληρώματος, βρέθηκε ότι η λήψη φυλλικού οξέος μείωσε σημαντικά την ανάπτυξη κυττάρων στους πολύποδες που μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογένεση.

Μάλιστα μετά το τέλος της περιόδου λήψης του συμπληρώματος, στην ομάδα που έλαβε το φυλλικό οξύ, ο ρυθμός ανάπτυξης των κυττάρων στους πολύποδες (του παχέος εντέρου), επανήλθε στον ίδιο ρυθμό, που παρατηρήθηκε πριν από τη χορήγηση της βιταμίνης ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.