καλικοιωση γατα | κρανιοεγκεφαλικεσ κακωσεισ | στιγμα μεσογιμειακης salospir | φτερουγισματα καρδιας

Υψηλά ποσοστά θανάτων από καρκίνο και καρδιαγγειακά στην ΚαβάλαΣε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα δυο τελευταία χρόνια τα ποσοστά θανάτων από διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά στην Καβάλα. Το ληξιαρχείο του δήμου Καβάλας έδωσε στοιχεία του Ιουνίου σύμφωνα με τα οποία από τους 38 συνολικά θανάτους, οι 15 επήλθαν από καρδιαγγειακά νοσήματα, οι επτά από καρκίνο και οι έξι από εγκεφαλικά και μόνο οι τέσσερις από γεροντικό μαρασμό.

Οι πιο πολλοί θάνατοι σημειώνονται κάθε μήνα από καρδιακές ανακοπές σε άτομα κάθε ηλικίας. Η Καβάλα σε σύγκριση με άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας κατέχει το θλιβερό αυτό ρεκόρ και σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων οι οποίες έγιναν μεν ανεπίσημα αλλά έχουν βάση, οι πολλοί αυτοί θάνατοι αποδίδονται σε ρυπάνσεις διάφορων μορφών, σε κακές διατροφικές συνήθειες, στο κάπνισμα, την καθιστική ζωή, τον μη μικροβιολογικό έλεγχο κλπ.

Μάλιστα έγινε πρόταση από καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές του Δημόκριτου να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας μια εκτεταμένη έρευνα χρηματοδοτούμενη από την πολιτεία, ώστε να προκύψουν σαφή στοιχεία για τις αιτίες των θανάτων και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και παράλληλα να ενημερωθεί ο πληθυσμός για το τι πρέπει να αποφεύγει και σε ποιές ενέργειες επιβάλλεται να γίνει ώστε να μετριαστούν ή και να ελαχιστοποιηθούν οι αιτίες που προκαλούν τους θανάτους από καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και καρκίνους.

Παρότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και απασχολεί τον ιατρικό κόσμο δεν έχει αρχίσει ακόμα μια τέτοια έρευνα που αφορά τη ζωή και το ιατρικό ιστορικό ενός ολόκληρου πληθυσμού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.