τσιπουρο μετα το γυμναστηριο | αντιτετανικος ορος | εξαρθρωση γοφου | λουκουμι θερμιδες

Πάχος και έλλειψη άσκησης σχετίζονται με καρκίνο στο πάγκρεαςΠαχυσαρκία και έλλειψη σωματικής άσκησης συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικού International Journal of Cancer.

Η παχυσαρκία όπως και η έλλειψη σωματική άσκησης έχουν συσχετιστεί με αυξημένη αντίσταση των ιστών στην ινσουλίνη, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα, γεγονός που έχει συσχετιστεί με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τη σχέση των δύο αυτών παραγόντων με τον καρκίνο στο πάγκρεας, μελετώντας 312 άτομα με καρκίνο στο πάγκρεας και 2.900 υγιή άτομα.

Η παχυσαρκία, η οποία μετρήθηκε με το Δείκτη Μάζας Σώματος (ο ΔΜΣ συσχετίζει το σωματικό βάρος με το ύψος), φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας 1.5 με 2 φορές περισσότερο σε σχέση με τα μη παχύσαρκα άτομα (άτομα με χαμηλό ΔΜΣ). Παράλληλα η απώλεια βάρους βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο, ακόμα και κατά 50%, με μείωση του σωματικού βάρους κατά 10-12.5% από το μέγιστο βάρος, κατά τη διάρκεια της ζωής.

Η σωματική άσκηση, τουλάχιστον για τους άνδρες βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο. Ανδρες με 8 ώρες το μήνα, έντονη σωματική δραστηριότητα, είχαν μόλις το 59% του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας, σε σχέση με τα άτομα που ήταν λιγότερο δραστήρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.