συσπασεις στομαχου | υπεραιμία | ινσουλινη για σκυλο τιμη | 1 κιλο ποσες θερμιδες εχει | λαγονια φλεβα

Τα αντισυλληπτικά σχετίζονται με μειωμένη οστική μάζαΟι γυναίκες οι οποίες παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια έχουν μειωμένη οστική πυκνότητα σε σχέση με τις γυναίκες που δεν έχουν πάρει ποτέ, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Medical Association Journal.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 524 γυναίκες ηλικίας 25 έως 45 ετών οι οποίες συμμετείχαν σε Καναδική έρευνα για την οστεοπόρωση. Οι γυναίκες, οι οποίες ήταν όλες σε προεμμηνοπαυσιακό στάδιο, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ανάλογα με τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών.

Οσες είχαν λάβει αντισυλληπτικά για χρονική περίοδο μικρότερη των τριών μηνών θεωρήθηκαν ότι δεν είχαν λάβει ποτέ αντισυλληπτικά.

Συγκεντρώθηκαν στοιχεία από ερωτηματολόγια, ανθρωπομετρικές μετρήσεις (ύψος, βάρος) και μέτρηση οστικής μάζας στην οσφυϊκή χώρα και στο μηριαίο οστό.

Από τις 524 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι 454 (87%) είχαν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικά και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η οστική μάζα σε αυτές τις γυναίκες ήταν 2,3 - 3,7% πιο μειωμένη σε σχέση με τις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικά χάπια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.