χολοστεάτωμα | τσιμπημα στη μυτη | ουρολογος τι εξεταζει | τραχειοβρογχίτιδα θεραπεια | υπογλυκαιμια σκυλου

Ο ρόλος της άσκησης κατά του καρκίνουΗ συστηματική άσκηση δεν χαρίζει μόνο ένα καλλίγραμμο κορμί με σωστές αναλογίες, αλλά συμβάλλει και στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τέξας, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Medicine and Science in Sports and Exercise.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας καταγράφηκε η φυσική κατάσταση και το ιατρικό ιστορικό 26.000 αντρών, ηλικίας 30 - 87 ετών για ένα διάστημα δέκα χρόνων.

Οι άντρες με την καλύτερη φυσική κατάσταση είχαν 55% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποια μορφή καρκίνου, σε σχέση με τους συμμετέχοντες που είχαν φτωχή φυσική κατάσταση. Το ποσοστό αυτό για όσους είχαν μέτρια φυσική κατάσταση ήταν 38%.

Ενα άτομο θεωρήθηκε ότι έχει καλή φυσική κατάσταση όταν έτρεχε τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα για 20 με 40 λεπτά.

Ενα από τα συμπεράσματα της έρευνας επισημαίνει ότι τα θετικά οφέλη της άσκησης δεν αντισταθμίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και δεν πρέπει να αποτελούν μια καλή δικαιολογία για να μην κόψει κάποιος το κάπνισμα.

Εφόσον κάποιος καπνίζει, προτού ξεκινήσει ένα προπονητικό πρόγραμμα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό του, γιατί η άσκηση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το τσιγάρο.

Τέλος, οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι καπνιστές που εγκαταλείπουν το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία μειώνουν κατά 90% τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας μορφής καρκίνου, ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 20% για τους καπνιστές που αποφασίζουν να σταματήσουν το κάπνισμα σε μεγάλη ηλικία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.