σφηνοειδης κολπος | αιμαγγειωμα ηπατος Μάνεσης | synexeiw kenvseiw enteroy ti syndromo einai?

Τα αυξημένα τριγλυκερίδα σχετίζονται με τα εγκεφαλικά επεισόδιαΤα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στo τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Circulation.

Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες βρίσκουν συσχέτιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων με τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι γιατροί θα πρέπει δίνουν περισσότερη προσοχή όταν τα τριγλυκερίδια ξεπερνούν τα φυσιολογικά επίπεδα (150mg/dL).

Στην έρευνα οι επιστήμονες παρακολούθησαν περισσότερους από 11.000 ασθενείς με στεφανιαία νόσο που δεν είχαν υποστεί ποτέ εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν άνδρες.

Σε μία περίοδο παρακολούθησης 6-8 ετών οι επιστήμονες κατέγραψαν 487 άτομα που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο. Μελετώντας τη σχέση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων στο αίμα με τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι όταν τα επίπεδα αυτά ξεπερνούν τα 200mg/dL, υπάρχει 30% αυξημένος κίνδυνος προσβολής από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η έρευνα αυτή έδειξε ότι τα αυξημένα τριγλυκερίδια αλλά και τα χαμηλά επίπεδα των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) ή αλλιώς καλής χοληστερόλης, αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την πιο συχνή μορφή των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία οφείλονται στην απόφραξη ή τη στένωση εγκεφαλικών αγγείων, αντιπροσωπεύουν το 80% των εγκεφαλικών επεισοδίων. Το 20% είναι αιμορραγικά επεισόδια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.