Ενας στους δύο ηλικιωμένους δεν γνωρίζει τα οφέλη της άσκησης

Ενας στους δύο ηλικιωμένους δεν ενημερώνεται για τα πλεονεκτήματα της άσκησης, αλλά ούτε και παροτρύνεται από το γιατρό του στο να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες, προκειμένου να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από την άσκηση, υποστηρίζει το Centers for Disease Control and Prevention (CDC), στις ΗΠΑ.

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε από το National Health Interview και στην οποία συμμετείχαν 6154 υγιείς Αμερικανοί ενήλικες έδειξε πως το 52% αυτών δεν είχε συζητήσει ποτέ με το γιατρό του για τη σημασία της άσκησης, ενώ το 36% παρουσίαζε χαμηλή φυσική κατάσταση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο CDC’s Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR).

Οι γιατροί προτρέπουν συνήθως μόνο τα παχύσαρκα άτομα να στραφούν προς την άσκηση, αδιαφορώντας για το γεγονός πως η ενασχόληση με τη γυμναστική είναι πολύτιμη για όλους, ακόμα και για αυτούς που διατηρούν το σωματικό τους βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ελάχιστα ενημερωμένες για τα οφέλη της άσκησης φαίνονται να είναι και οι γυναίκες, ενώ τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο δεν έχουν ερωτηθεί ποτέ από το γιατρό που τους παρακολουθεί για την σχέση τους με την άσκηση.

Το CDC λοιπόν πρόκειται να πραγματοποιήσει διαφημιστική καμπάνια με σκοπό την προαγωγή της άσκησης και την συστηματική ενασχόληση μικρών και μεγάλων με τις αθλητικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση