γοητευτικες γυναικες | αναπνευστικη αρρυθμια στα παιδια | ασθενειες καρδιας | σύνδρομο brugada

Ενας στους δύο ηλικιωμένους δεν γνωρίζει τα οφέλη της άσκησηςΕνας στους δύο ηλικιωμένους δεν ενημερώνεται για τα πλεονεκτήματα της άσκησης, αλλά ούτε και παροτρύνεται από το γιατρό του στο να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες, προκειμένου να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από την άσκηση, υποστηρίζει το Centers for Disease Control and Prevention (CDC), στις ΗΠΑ.

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε από το National Health Interview και στην οποία συμμετείχαν 6154 υγιείς Αμερικανοί ενήλικες έδειξε πως το 52% αυτών δεν είχε συζητήσει ποτέ με το γιατρό του για τη σημασία της άσκησης, ενώ το 36% παρουσίαζε χαμηλή φυσική κατάσταση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο CDC's Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR).

Οι γιατροί προτρέπουν συνήθως μόνο τα παχύσαρκα άτομα να στραφούν προς την άσκηση, αδιαφορώντας για το γεγονός πως η ενασχόληση με τη γυμναστική είναι πολύτιμη για όλους, ακόμα και για αυτούς που διατηρούν το σωματικό τους βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ελάχιστα ενημερωμένες για τα οφέλη της άσκησης φαίνονται να είναι και οι γυναίκες, ενώ τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο δεν έχουν ερωτηθεί ποτέ από το γιατρό που τους παρακολουθεί για την σχέση τους με την άσκηση.

Το CDC λοιπόν πρόκειται να πραγματοποιήσει διαφημιστική καμπάνια με σκοπό την προαγωγή της άσκησης και την συστηματική ενασχόληση μικρών και μεγάλων με τις αθλητικές δραστηριότητες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.