βαγοτονία | βρογχικο ασθμα | 1ο επικινδυνο επαγγελμα | υπερπλασια μητρας

Ακόμα και 5 κιλά κάνουν διαφοράΗ απώλεια βάρους, όταν ξεπερνά τα 5 κιλά, έχει πάρα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για την υγεία, σύμφωνα με τον κ. Ι. Μελισσά, πρόεδρο του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Χειρουργικής της Παχυσαρκίας, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο κ. Μελισσάς μεταξύ άλλων τόνισε ότι η απώλεια βάρους, δε βελτιώνει μόνο την αισθητική εικόνα και την ψυχολογία του ασθενούς αλλά συντελεί σημαντικά και στην αντιμετώπιση των παθήσεων που συχνά συνοδεύουν την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ, η υπέρταση, οι οσφυαλγίες, οι διαταραχές της περιόδου.

Παράλληλα επεσήμανε ότι σήμερα υπάρχει η τεχνολογική υποδομή και πρόοδος που μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του φυσιολογικού βάρους, στα άτομα με σοβαρές μορφές παχυσαρκίας, τόσο με ασφάλεια όσο και με αποτελεσματικότητα.

Πρόβλημα που απαιτεί δραστική λύση, χαρακτήρισε την παχυσαρκία ο κ. Μελισσάς, ενώ αναφέρθηκε στις διαστάσεις επιδημίας που λαμβάνει σε όλες σχεδόν τις ηπείρους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.