Σφυγμοί καρδιάς άνω από 200 | ΑΦΥΔΑΤΟΣΗ ΣΚΥΛΟΥ | προπτωση μιτροειδους | πως να φροντισω ενα χαμστερ

Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγικότηταΟι εργαζόμενοι οι οποίοι καπνίζουν παίρνουν περισσότερες αναρρωτικές άδειες και πιθανόν να είναι και λιγότερο παραγωγικοί σε σχέση με τους μη καπνιστές, σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύονται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Tobacco Control.

Στη μελέτη αυτή πήραν μέρος 300 εργαζόμενοι από το τμήμα κρατήσεων μίας αεροπορικής εταιρίας, όπου σε μία χρονική περίοδο 3 μηνών μετρήθηκαν οι ημέρες που οι εργαζόμενοι πήραν άδεια για λόγους υγείας.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν από μόνοι τους ερωτηματολόγια όπου αξιολογούσαν την παραγωγικότητά τους, αλλά και το πώς νόμιζαν ότι θα αξιολογούνταν από τους ανώτερους και από τους συναδέλφους τους ανάλογα με την παραγωγικότητά τους.

Επίσης, για την πιο αντικειμενική αξιολόγηση της παραγωγικότητας μετρήθηκε ο αριθμός των κρατήσεων που σημείωσε ο κάθε εργαζόμενος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι καπνιστές πήραν 4 ημέρες άδειας για λόγους υγείας μέσα στους 3 αυτούς μήνες, οι πρωην καπνιστές πήραν κατά μέσο όρο 2,4 ημέρες άδειας ενώ οι μη καπνιστές πήραν μόλις 1.3 ημέρες άδειας.

Οι πρώην καπνιστές αξιολόγησαν την παραγωγικότητά τους πιο υψηλά απ' ό,τι οι καπνιστές, ενώ όσο μεγαλύτερη ήταν η περίοδος που οι εργαζόμενοι είχαν διακόψει το κάπνισμα τόσο λιγότερες ήταν οι ημέρες απουσίας από την εργασία, λόγω ασθένειας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.