Μειώστε τα λίπη, όχι τη ζάχαρη

Η μειωμένη πρόσληψη ζάχαρης, σε ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους δε φαίνεται να σχετίζεται με την απώλεια βάρους, σύμφωνα με το αποτέλεσμα έρευνας που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού για την παχυσαρκία International Journal of Obesity.

Στην έρευνα πήραν μέρος 68 υπέρβαρα άτομα, στα οποία το επιπλέον βάρος ήταν τουλάχιστον 7 κιλά περισσότερο από το ανώτατο επιτρεπτό.

Εγινε διαχωρισμός σε δύο ομάδες ανάλογα με την πρόσληψη ζάχαρης. Η μία ομάδα προσλάμβανε 5% των ημερήσιων θερμίδων από ζάχαρη και η άλλη ομάδα 10%. Τα λίπη και στις δύο δίαιτες αντιπροσώπευαν το 33% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.

Το σωματικό βάρος ελεγχόταν κάθε εβδομάδα για μία χρονική περίοδο 8 εβδομάδων, ενώ ο δείκτης μάζας σώματος μετρήθηκε την πρώτη και την όγδοη εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στην απώλεια του σωματικού βάρους με τις δύο διαφορετικές δίαιτες ενώ στην ομάδα με τη μεγαλύτερη πρόσληψη ζάχαρης η απώλεια βάρους ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση