ερυθρα εξανθημα | καρδιακι σε σκυλο | πυρετος δεκατα | οξεια δακρυοκυστιτιδα | βαρηκοια αγωγιμοτητας | δυσφαγια

Επίσημη ιατρική απόδειξη: η ζάχαρη παχαίνει!Ομάδα ιατρών ερευνητών από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης και από την Ιατρική σχολή του Ηarvard στην Αμερική, αποφάσισαν πρόσφατα να ασχοληθούν με το νούμερο 1 ιατρικό πρόβλημα που εμφανίζεται στα παιδιά της Αμερικής: την παιδική παχυσαρκία.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να αποδείξουν κάτι που ίσως θεωρούμε όλοι μας αυτονόητο, αλλά ακόμα δεν είχε αποδειχθεί με τεκμηριωμένη, χρονοβόρα και πολυέξοδη ιατρική έρευνα: Το εάν δηλαδή η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης στη διατροφή μας, συντελεί στην αύξηση του βάρους.

Για το σκοπό αυτό η ομάδα οργάνωσε μία μελέτη και παρακολούθησε επί 19 ολόκληρους μήνες 548 παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών σε σχέση με τη διατροφή τους, καταγράφοντας απίστευτες λεπτομέρειες και συνδυάζοντας πολλά διαφορετικά στοιχεία από το καθημερινό τους διαιτολόγιο, τις συνήθειές τους στην καθημερινή ζωή (σχολείο, άσκηση, παρακολούθηση τηλεόρασης), κλπ.

Η έρευνα αυτή χρησιμοποίησε σημαντικούς οικονομικούς πόρους από την Ιατρική Σχολή του Harvard και Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων και εστιάστηκε κυρίως στην κατανάλωση από τα παιδιά των γνωστών αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη, τα οποία δυστυχώς εμφανίζουν ραγδαία αύξηση πωλήσεων σε όλο τον κόσμο (και βέβαια και στην Ελλάδα).

Έγιναν λεπτομερείς μετρήσεις του ΒΜΙ (body mass index - δείκτης μάζας σώματος) των παιδιών που συμμετείχαν, και η στατιστική ανάλυση ήταν διεξοδική, πλήρης και χρονοβόρα. Τα αποτελέσματά της έρευνας αυτής ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο διεθνούς φήμης έγκυρο ιατρικό περιοδικό 'The Lancet' (τεύχος 357/2001) και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια (και χαμόγελα) από μέλη της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Αντιγράφουμε επι λέξει το συμπέρασμα της πολύμηνης αυτής ιατρικής επιστημονικής έρευνας: "Η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη συνδέεται ευθέως με την εμφάνιση παχυσαρκίας στα παιδιά"...

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.