τετρακεφαλος λαγονοψοϊτης μης | κυτταρομεγαλοϊός πως μεταδιδεται | συνδρομο κοιλης φλεβας

Η ζάχαρη προκαλεί διαβήτη;


Η κατανάλωση ζάχαρης έχει σαν αποτέλεσμα την παροδική αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Οταν λοιπόν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται, ενεργοποιείται ή έκκριση ινσουλίνης, προκειμένου τα επίπεδά της να επανέλθουν στα φυσιολογικά.

Τον διαβήτη, όμως, δεν τον προκαλεί η κατανάλωση ζάχαρης, γλυκών ή άλλων υδατανθράκων. Οσα γλυκά και να φάει κάποιος, δεν πρόκειται να αναπτύξει διαβήτη, εάν δεν υπάρχει η προδιάθεση. Ο διαβήτης οφείλεται είτε στην έλλειψη ινσουλίνης είτε σε προβλήματα που σχετίζονται με τη δράση της ινσουλίνης στον οργανισμό.

Αυτό φυσικά δεν απενοχοποιεί τη ζάχαρη και τα γλυκά, τα οποία συγκαταλέγονται στην κατηγορία των τροφίμων που προσφέρουν μόνο κενές θερμίδες!

Όσον αφορά τους διαβητικούς, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τη ζάχαρη και γενικά με τους απλής μορφής υδατάνθρακες. Θα πρέπει επίσης να ρυθμίζουν τη συχνότητα και την ποιότητα των υδατανθράκων που καταναλώνουν ημερησίως, ώστε να ρυθμίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.