σημεια σφυγμου | καταγμα κνημιαιων κονδυλων | τσιμπηματα στο στηθος | χαμηλος σφυγμος με ταχυκαρδια

Οι φυτικές πρωτεΐνες προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημαΟι δίαιτες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με έρευνα Καναδών και Ολλανδών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Στην έρευνα συμμετείχαν 20 υπερλιπιδαιμικά άτομα (15 άνδρες και 5 γυναίκες) με μέση ηλικία τα 55 χρόνια και με αυξημένα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερίνη).

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν διαιτολόγιο με χαμηλά λιπαρά, ενώ η πρόσληψη χοληστερόλης δεν ξεπερνούσε τα 200mg ημερησίως.

Η βασική διαφορά στη δίαιτα των δύο ομάδων ήταν το ψωμί, το οποίο στη μία ομάδα περιείχε 1,3% πρωτεΐνες και 90,7% υδατάνθρακες και στη δεύτερη ομάδα περιείχε 50,4% πρωτεΐνες και 42,6% υδατάνθρακες. Το ψωμί αντιπροσώπευε το 18% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.

Η ομάδα με την υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μείωσε τη επίπεδα των τριγλυκεριδίων, του ουρικού οξέος αλλά της LDL χοληστερόλης, που αποτελούν προδιαθεσικούς παράγοντες για την ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα προκειμένου να γίνει σύσταση για μεγαλύτερη πρόσληψη πρωτεϊνών, που θα ξεπερνά το 15% της ημερήσιας ενέργειας που προτείνεται τώρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.