Η ακμή ειναι πιθανό να ισχυροποιεί το αμυντικό σύστημα του οργανισμού

Βακτήρια τα οποία είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση της ακμής είναι πιθανόν να προστατεύουν σε μεγαλύτερη ηλικία από την εμφάνιση διάφορων λοιμώξεων ή ακόμα και καρκίνου, σύμφωνα με ερευνητές του Skin Research Centre του Πανεπιστημίου του Leeds.

Η παρουσία του βακτηριδίου P. acnes, φαίνεται ότι ισχυροποιεί το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και το καθιστά πιο αποτελεσματικό, καθώς το P. acnes, προάγει την παραγωγή των Τh – λεμφοκυττάρων, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση μίας λοίμωξης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Dr Anne Eady, μέλους του ερευνητικού κέντρου, υπάρχουν ενδείξεις ότι διάφοροι τύποι καρκίνου του δέρματος είναι λιγότερο συχνοί σε άτομα που σε κάποια περίοδο της ζωής τους εμφάνισαν ακμή.

Η ακμή είναι ένα από τα πρωιμότερα χαρακτηριστικά της εφηβείας, καθώς μπορεί να κάνει την εμφάνιση της ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 6 ετών. Οι επιστήμονες μάλιστα προσπαθούν να βρουν διάφορες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής της, προκειμένου να την καταπολεμήσουν στα αρχικά στάδια της, περιορίζοντας έτσι τα συμπτώματά της.

Ομως, σύμφωνα με την Δρ. A. Eady, η ακμή είναι πιθανό να αποτελεί το αναγκαίο τίμημα, ενός φυσιολογικού μηχανισμού του οργανισμού, που συμβάλλει στην ισχυροποίηση του αμυντικού του συστήματος. Συνεπώς, η χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπισή της, να έχει σαν απώτερη συνέπεια την μειωμένη αντίσταση του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις ή ακόμα και σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση