χοληστερινη | χρονια αποστηματα | ομφαλοκήλη | πως τρωγεται η καρυδα | ελκώδης κολίτιδα και ομοιοπαθητική

Η ακμή ειναι πιθανό να ισχυροποιεί το αμυντικό σύστημα του οργανισμούΒακτήρια τα οποία είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση της ακμής είναι πιθανόν να προστατεύουν σε μεγαλύτερη ηλικία από την εμφάνιση διάφορων λοιμώξεων ή ακόμα και καρκίνου, σύμφωνα με ερευνητές του Skin Research Centre του Πανεπιστημίου του Leeds.

Η παρουσία του βακτηριδίου P. acnes, φαίνεται ότι ισχυροποιεί το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και το καθιστά πιο αποτελεσματικό, καθώς το P. acnes, προάγει την παραγωγή των Τh - λεμφοκυττάρων, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση μίας λοίμωξης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Dr Anne Eady, μέλους του ερευνητικού κέντρου, υπάρχουν ενδείξεις ότι διάφοροι τύποι καρκίνου του δέρματος είναι λιγότερο συχνοί σε άτομα που σε κάποια περίοδο της ζωής τους εμφάνισαν ακμή.

Η ακμή είναι ένα από τα πρωιμότερα χαρακτηριστικά της εφηβείας, καθώς μπορεί να κάνει την εμφάνιση της ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 6 ετών. Οι επιστήμονες μάλιστα προσπαθούν να βρουν διάφορες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής της, προκειμένου να την καταπολεμήσουν στα αρχικά στάδια της, περιορίζοντας έτσι τα συμπτώματά της.

Ομως, σύμφωνα με την Δρ. A. Eady, η ακμή είναι πιθανό να αποτελεί το αναγκαίο τίμημα, ενός φυσιολογικού μηχανισμού του οργανισμού, που συμβάλλει στην ισχυροποίηση του αμυντικού του συστήματος. Συνεπώς, η χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπισή της, να έχει σαν απώτερη συνέπεια την μειωμένη αντίσταση του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις ή ακόμα και σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.