νιμεσουλιδη αλκοολ | αντισωματα cmv igg θετικα | hotspots στους σκυλους | ημερα χωρις εισιτηριο

Υπερβολική ανάπτυξη


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

1. Πρώιμη ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων : Μπορεί να είναι γνήσια και να οφείλεται σε υποθαλαμικές ή υποφυσιακές διαταραχές, ή ψευδής και να οφείλεται σε περίσσεια επινεφριδικών, ωοθηκικών ή ορχικών ορμονών. Οι ασθενείς αυτοί εάν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα τελικά αναπτύσσουν βραχύ ύψος, λόγω πρώιμης σύγκλεισης των επιφύσεων των μακρέων οστών.
2. Γιγαντισμός : Αυξημένη έκκριση της αυξητικής ορμόνης πριν από την εφηβεία λόγω υποφυσικού όγκου που εκκρίνει αυξητική ορμόνη.
3. Μεγαλακρία : Το ίδιο σύνδρομο με το παραπάνω, μόνο που εκδηλώνεται λόγω της δράσης της αυξητικής ορμόνης μετά το πέρας της εφηβείας.
4. Αμιγής υπογοναδισμός : Υψηλό ανάστημα με το άνοιγμα των χεριών να είναι μεγαλύτερο από το ύψος και το διάστημα ανάμεσα στα πέλματα και στην ηβική σύμφυση να είναι υπερβολικά μακρύ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.