κρυοσφαιρίνες | εκγυμναση μυων ανω ακρων | ενδομητριο | ποδοκνημική άρθρωση καταγμα ποσο καιρό θέλει αναρρωση

Αμφισβητείται ο ρόλος του καφέ στην ανάπτυξη υπέρτασηςΗ μέτρια κατανάλωση καφέ δε φαίνεται να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη υπέρτασης και σχετίζεται μόνο με μικρές αυξήσεις της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Internal Medicine.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University, μελέτησαν περισσότερους από 1000 λευκούς άνδρες, για ένα μέσο χρονικό διάστημα 33 ετών.

Στην αρχή της έρευνας ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν τα 26 χρόνια. Πρόκειται για φοιτητές ιατρικής οι οποίοι αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο από το 1948 μέχρι και το 1964.

"Σε μακροχρόνια βάση, η ημερήσια κατανάλωση 1 φλιτζανιού καφέ μπορεί να σχετίζεται με μικρές αυξήσεις στην αρτηριακή πίεση, όμως δε φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη υπέρτασης", αναφέρουν οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους περιορίζονται σε λευκούς άνδρες που προέρχονται από υψηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, όπου ο κίνδυνος ανάπτυξης υπέρτασης είναι γενικά χαμηλότερος σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.