Υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά τις συστάσεις της Βρετανικής κυβέρνησης για τις πιθανές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό από τη χρήση τους, σύμφωνα με έρευνα του Centre for Science Education στο Sheffield.

Οπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας, το 90% των παιδιών, ηλικίας κάτω των 16, έχει κινητό, ενώ ένα στα δέκα κάνει χρήση του κινητού πάνω από 45 λεπτά την ημέρα. Επιπλέον τα 2/3 των παιδιών έχουν το τηλέφωνο ήδη δύο και τρία χρόνια.

Αναλυτικότερα, το 77% μιλάει στο τηλέφωνο λιγότερο από 15 λεπτά την ημέρα, το 5.4% περισσότερο από μία ώρα, το 4.6% περισσότερο από 45 λεπτά, ενώ ένα 11% πιστεύει ότι έχει επηρεαστεί από την ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου.

Πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών, το 96%, δέχεται και στέλνει γραπτά μηνύματα, ενώ το 16% από αυτά στέλνουν περισσότερα από δέκα καθημερινά.

Οι ειδικοί λοιπόν πιστεύουν, ότι μέχρι να αποδειχτεί αν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις από την χρήση της κινητής τηλεφωνίας, τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται όσον το δυνατόν καλύτερα για την πιθανή επικινδυνότητα των τηλεφώνων.

Διαβάστε επίσης