στρεπτοκοκκος β | ? ?????? ???????????????? | πνευμονία | καρκινος μυτης συμπτωματα | βηματοδοτης καρδιας

Νέα δεδομένα για τη δράση των φυτικών στερολώνΑτομα που ακολουθούν ήδη μία διατροφή με χαμηλά λιπαρά μπορούν να μειώσουν, ακόμη περισσότερο, τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, με την προσθήκη μαργαρινών, οι οποίες είναι εμπλουτισμένες με φυτικές στερόλες.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μία νέα Ιαπωνική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Waseda Clinic του Τόκιο και παρουσιάστηκε στα πλαίσια διάσκεψης στο Ορλάντο, από την Ομοσπονδία Επιστημονικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας των ΗΠΑ (Federation of American Societies For Experimental Biology).

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care η εταιρία ΕΛΑΙΣ, το Ιαπωνικό μοντέλο διατροφής μαζί με το Μεσογειακό, αποτελούν τα δύο από τα πλέον αναγνωρισμένα πρότυπα υγιεινής διατροφής, που συνδέονται με χαμηλά κρούσματα καρδιοπαθειών σε σύγκριση με άλλα διατροφικά μοντέλα.

Η νέα αυτή μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που ήδη ακολουθούν μία διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μπορούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα (LDL) με την προσθήκη στη διατροφή, μαργαρινών εμπλουτισμένων με φυτικές στερόλες.

Μία άλλη κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Otago της Ν. Ζηλανδίας παρέχει περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση για το γεγονός ότι οι εμπλουτισμένες, με φυτικές στερόλες, μαργαρίνες μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια ημερίδας που έγινε στο Όκλαντ αναφέρονται στο εξής: η "κακή" LDL χοληστερόλη μπορεί να μειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% σε άνδρες και γυναίκες με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, μέσω της αντικατάστασης του βουτύρου (προϊόν επάλειψης ζωικής προέλευσης) με μια μαργαρίνη/spread (προϊόν επάλειψης φυτικής προέλευσης) εμπλουτισμένη με φυτικές στερόλες.

Η έρευνα του Otago είναι ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένες τις διατροφικές συνήθειες των Νεοζηλανδών, οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζωικών λιπαρών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.