γαστρορραγία | ακροαστικα | topamax φαρμακο | αυστραλιανο αντιγονο | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια | χαλαρωση οισοφαγου

Επιβεβαιώνεται η δράση των στατινών κατά του ΑλτσχάιμερΝέα στοιχεία για την προατατευτική δράση των στατινών, των ευρέως διαδεδομένων αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων, κατά του Αλτσχάιμερ, ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Νευρολογικής Εταιρείας.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, σύμφωνα με την οποία η χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ κατά 79%, ακόμα και σε άτομα που έχουν κληρονομική προδιάθεση για την εμφάνιση της νόσου.

Στην έρευνα διερευνήθηκε η δράση των στατινών επί έξι χρόνια σε 2.581 άτομα. Πιο συγκεκριμένα σε 912 άτομα που πιθανολογείτο ότι έπασχαν ή έπασχαν από Αλτσχάιμερ και σε 1.669 άτομα που ήταν συγγενείς των προηγούμενων και δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογα θετικά αποτελέσματα δεν παρατηρήθηκαν μετά από τη χρήση διαφορετικού τύπου αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων, από αυτό των στατινών.

Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα παλαιότερης έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί από την ερευνητική μονάδα γηριατρικής του κέντρου ιατρικών επιστημών Queen Elizabeth II, στο Χάλιφαξ, σε 2.035 άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.