ιογενεις λοιμωξεις | συνδρομο plummer | ποιές έιναι οι πιο επικίνδυνες βουβωνοκήλες λοξές ή ευθείες

Παυσίπονα με προστατευτική δράση κατά του καρκίνου του δέρματοςΜία νέα γενιά παυσίπονων, ειδικά σχεδιασμένων προκειμένου να μην έχουν τις παρενέργειες των κλασσικών φαρμάκων αυτής της κατηγορίας, φαίνεται ότι μπορεί να έχουν προληπτική δράση έναντι του καρκίνου του δέρματος.

Πρόκειται για τους COX-2 αναστολείς, οι οποίοι σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες επιβραδύνουν την ανάπτυξη και μειώνουν τον αριθμό των όγκων που σχηματίζονται σε πειραματόζωα τα οποία εκτίθενται σε υψηλές δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας, της βλαβερής ακτινοβολίας του ήλιου.

Στην κατηγορία αυτή των φαρμάκων ανήκει το Celecoxib που στην αγορά κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Celebrex και το οποίο χορηγούνταν καθημερινά στα πειραματόζωα. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των φαρμάκων είναι το ιδιαίτερα υψηλό τους κόστος.

Η προληπτική χρήση συνεπώς των φαρμάκων αυτών σε ευρεία κλίμακα είναι εξαιτίας αυτού του γεγονότος ανέφικτη, σύμφωνα όμως με τους ειδικούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα τα οποία εκτίθενται επικίνδυνα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.