διακοπη εγκυμοσυνης | orismos osteoarthritidas | καταγμα κλειδασ | embolio gripis | αρτηριες

ΔΡΑΣΗ: άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους μέσα στο κολαστήριο των ελληνικών φυλακώνΣχετικό δελτίο τύπου

Οι άθλιοι των φυλακών

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους μέσα στο κολαστήριο των ελληνικών φυλακών, που έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από τον ΟΗΕ, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τις ΗΠΑ, από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο η χώρα μας ενοχοποιείται.

Ο θάνατος του Αφγανού πρόσφυγα Μαχάμαντ Χασάν στο Σισμανόγλειο το περασμένο Σάββατο δεν είναι αποτέλεσμα ούτε ελλιπούς υποδομής, ούτε υπερπληθυσμού των φυλακών. Είναι αποτέλεσμα της απουσίας στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης στους κρατούμενους πρόσφυγες και μετανάστες της τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής. Δηλαδή της αδιαφορίας των αρμοδίων.

Ο τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Δράσης Διονύσης Γουσέτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καλούμε τους αρμόδιους να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και την κυβέρνηση να αποκτήσει πολιτική φυλακών ώστε να πάψουν να θυμίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, καταστάσεις "εξπρές του μεσονυκτίου".

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.