Σημαντική δράση της Θεραπευτικής Κοινότητας του Ναυτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από 19 έως 23 Απριλίου αναδείχθηκε το έργο του επιτελείου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας (ΝΝΣ) στον τομέα αυτό. Στο ΝΝΣ λειτουργεί ψυχιατρική κλινική, κυρίως, ως Θεραπευτική Κοινότητα με ομαδικο – αναλυτική προσέγγιση.

Τα μέλη της Κοινότητας είναι νεαρής ηλικίας και αντιμετωπίζουν την ένταξη σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον σε μια περίοδο μεταβατική, με ψυχικές συγκρούσεις, με αναβίωση τραυματικών εμπειριών και με αίσθημα αδιεξόδου. Η μελέτη, όμως που πραγματοποίησε η Κλινική, μέσα από 400 σχέδια της ομάδας ζωγραφικής δείχνουν πως η αναγέννηση, η ελπίδα και το αγωνιστικό, ηρωικό πνεύμα κυριαρχούν και εκφράζουν τα μέλη της, που είναι κυρίως Ναύτες (στρατεύσιμοι).

Σημειώνεται ότι η Θεραπευτική Κοινότητα του ΝΝΣ είναι η μοναδική Κοινότητα που λειτουργεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ενώ από το 1998 λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή, ψυχιατρικής υποστήριξης σε 24ωρη βάση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση