καθε ποτε ερχεται περιοδοσ | β τριμηνο εγκυμοσυνης αποβολη εκτρωση | νεφρικη ανεπαρκεια σκυλος | αντιβηχικα

Σημαντική δράση της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΝαυτικούΑπό το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από 19 έως 23 Απριλίου αναδείχθηκε το έργο του επιτελείου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας (ΝΝΣ) στον τομέα αυτό. Στο ΝΝΣ λειτουργεί ψυχιατρική κλινική, κυρίως, ως Θεραπευτική Κοινότητα με ομαδικο - αναλυτική προσέγγιση.

Τα μέλη της Κοινότητας είναι νεαρής ηλικίας και αντιμετωπίζουν την ένταξη σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον σε μια περίοδο μεταβατική, με ψυχικές συγκρούσεις, με αναβίωση τραυματικών εμπειριών και με αίσθημα αδιεξόδου. Η μελέτη, όμως που πραγματοποίησε η Κλινική, μέσα από 400 σχέδια της ομάδας ζωγραφικής δείχνουν πως η αναγέννηση, η ελπίδα και το αγωνιστικό, ηρωικό πνεύμα κυριαρχούν και εκφράζουν τα μέλη της, που είναι κυρίως Ναύτες (στρατεύσιμοι).

Σημειώνεται ότι η Θεραπευτική Κοινότητα του ΝΝΣ είναι η μοναδική Κοινότητα που λειτουργεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ενώ από το 1998 λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή, ψυχιατρικής υποστήριξης σε 24ωρη βάση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.