εμφραγμα εμετος | κακαο χοληστερινη | τι σημαινει αυτοανοσο | τα καλυτερα αποχρεμπτικά

Νέος ειδικός ιμάντας απώλειας βάρουςΕνας ιμάντας, ο οποίος εμφυτεύεται γύρω από το στομάχι και βοηθάει στην απώλεια βάρους, σε σοβαρές περιπτώσεις παχυσαρκίας, εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA- Food and Drug Administration). Το προϊόν ονομάζεται Lap-Band Adjustable Gastric Banding System και κατασκευάστηκε από την BioEnterics System of Carpinteria, Calif.

Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρία, ο ιμάντας τοποθετείται γύρω από το στομάχι, έπειτα από μικρή χειρουργική επέμβαση και προκαλεί μείωση της κοιλότητας του στομάχου, με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση της πρόσληψης φαγητού, δημιουργώντας πρόωρο αίσθημα πληρότητας.

Το νέο αυτό μέσο καταπολέμησης της παχυσαρκίας αφορά μόνο τις σοβαρές περιπτώσεις παχυσαρκίας, υπέρβαρους δηλαδή τουλάχιστον κατά 50 κιλά ή όσους έχουν το διπλάσιο του φυσιολογικού τους βάρος, και απέτυχαν να χάσουν κιλά μέσω δίαιτας και άσκησης.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας τονίζουν ότι ακόμα και αν τοποθετηθεί ο ειδικός αυτός ιμάντας, το άτομο θα εξακολουθεί να χρειάζεται να ακολουθεί πρόγραμμα δίαιτας και άσκησης. Ο ιμάντας είναι δυνατόν να μείνει μόνιμα στο σημείο που τοποθετήθηκε ή να αφαιρεθεί.

Αλλες χειρουργικοί μέθοδοι αντιμετώπισης της παχυσαρκίας είναι η διαμερισματοποίηση στομάχου και το γαστρικό bypass.

Σε κλινικές δοκιμές, το προϊόν εμφυτεύθηκε σε 299 ασθενείς σε 8 ιατρικά κέντρα και απαιτήθηκε από αυτούς να εφαρμόσουν αυστηρή δίαιτα και άσκηση τουλάχιστον μισής ώρας κάθε μέρα.

Οι περισσότεροι έχασαν σταθερά βάρος, με μέσο όρο το 36% του συνολικού τους βάρους σε διάστημα 3 χρόνων που διήρκησε. Ενα ποσοστό 2% των ασθενών πήρε βάρος, ενώ το 5% παρέμεινε στα ίδια κιλά.

Το 25% των ασθενών αφαίρεσαν τον ιμάντα λόγω των παρενεργειών που παρουσίασαν ή λόγω της μη ικανοποιητικής απώλειας βάρους. Από τους υπόλοιπους ασθενείς, ορισμένοι παρουσίασαν κάποια στιγμή παρενέργειες, όπως ναυτία, τάση προς έμετο, πόνο στην κοιλιακή χώρα, κάψιμο στην καρδιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.