19 εξυπνες χρησεις της ζαχαρης | πολλες κενωσεις | αιθουσαιο συνδρομο | ενα κιλο ποση πρωτεινη αντιστοιχει

Η γρήγορη αύξηση του βάρους του μωρού σχετίζεται με την παχυσαρκίαΤα μωρά τα οποία αυξάνουν το σωματικό τους βάρος πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών της ζωής τους, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκα στην ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Καρδιολογίας.

Η παχυσαρκία έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια, σύμφωνα με το Δρ. Νίκολας Σέτλερ, από το νοσοκομείο παίδων της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ. Η ερευνητική του ομάδα ανέλυσε στοιχεία από 27,899 παιδιά που γεννήθηκαν σε 12 αμερικανικές πόλεις μεταξύ του 1959 και του 1965.

Μέχρι την ηλικία των επτά ετών, το 5.4% των παιδιών που μελετήθηκαν ήταν παχύσαρκα. Τα παιδιά τα οποία είχαν γρήγορη αύξηση βάρους μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών είχαν 38% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα, σε σχέση με τα παιδιά τα οποία δεν πήραν γρήγορα βάρος σε αυτή τη χρονική περίοδο της ζωής τους.

Αντίστοιχα τα παιδιά τα οποία είχαν γρήγορο ρυθμό αύξησης βάρους κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, είχαν 17% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι πρώτοι μήνες της ζωής του ανθρώπου είναι πολύ σημαντικοί για την εμφάνιση παχυσαρκίας, ενώ ο θηλασμός αποτελεί σημαντικό τρόπο ελέγχου της αύξησης βάρους του παιδιού και φαίνεται να το προστατεύει από την παχυσαρκία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.