Η γρήγορη αύξηση του βάρους του μωρού σχετίζεται με την παχυσαρκία

Τα μωρά τα οποία αυξάνουν το σωματικό τους βάρος πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών της ζωής τους, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκα στην ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Καρδιολογίας.

Η παχυσαρκία έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια, σύμφωνα με το Δρ. Νίκολας Σέτλερ, από το νοσοκομείο παίδων της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ. Η ερευνητική του ομάδα ανέλυσε στοιχεία από 27,899 παιδιά που γεννήθηκαν σε 12 αμερικανικές πόλεις μεταξύ του 1959 και του 1965.

Μέχρι την ηλικία των επτά ετών, το 5.4% των παιδιών που μελετήθηκαν ήταν παχύσαρκα. Τα παιδιά τα οποία είχαν γρήγορη αύξηση βάρους μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών είχαν 38% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα, σε σχέση με τα παιδιά τα οποία δεν πήραν γρήγορα βάρος σε αυτή τη χρονική περίοδο της ζωής τους.

Αντίστοιχα τα παιδιά τα οποία είχαν γρήγορο ρυθμό αύξησης βάρους κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, είχαν 17% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι πρώτοι μήνες της ζωής του ανθρώπου είναι πολύ σημαντικοί για την εμφάνιση παχυσαρκίας, ενώ ο θηλασμός αποτελεί σημαντικό τρόπο ελέγχου της αύξησης βάρους του παιδιού και φαίνεται να το προστατεύει από την παχυσαρκία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση