εκφυλιστικη | γρίππη ιογενη πνευμονία | μύες πλάτης | οστεοσαρκωμα | katagma sth lekanh | στηθαγχη πως γιατρευεται

Ειδικός στηθόδεσμος για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστούΜία συσκευή με τη μορφή στηθόδεσμου, χάρη σε ασθενή ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπει, μπορεί και ανιχνεύει διαφορές στην πυκνότητα των ιστών του μαστού, διευκολύνοντας στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Η συσκευή αυτή εξελίχθηκε στο πανεπιστήμιο του Leicester στην Αγγλία και πρόκειται να δοκιμαστεί σε χιλιάδες γυναίκες στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη πυκνότητα που χαρακτηρίζει τους όγκους δυσχεραίνει την προσπέλαση των ηλεκτρικών σημάτων. Ο βομβαρδισμός του μαστού με σήματα από διαφορετικές γωνίες και η καταγραφή της εξόδου τους με την βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή θα δίνει ένα χάρτη του μαστού όπου θα αναγνωρίζονται εύκολα τυχόν ανωμαλίες.

Σε εργαστηριακά πειράματα η αποτελεσματικότητα του συστήματος αυτού έχει αποδειχτεί ικανοποιητική και εφόσον οι κλινικές δοκιμές επαληθεύσουν τα εργαστηριακά ευρήματα, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό μέσα σε τρία χρόνια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.