εικονες ομφαλοκηλης | λακτουλοζη σε ηπατικο κωμα | ξηρο φατνιο | λειχηνιαση | μυς ποδιων

Λεπτίνη, όρεξη και απώλεια βάρουςΗ λεπτίνη, η ορμόνη η οποία παράγεται από τα λιποκύτταρα, ενώ ρυθμίζει την όρεξη και γενικότερα ελέγχει το σωματικό βάρος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σα φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Nutrition.

Σε πειράματα που είχαν γίνει στο παρελθόν, σε ποντίκια, είχε βρεθεί ότι η λεπτίνη έχει τη δυνατότητα να μειώνει την όρεξη.

Στην τελευταία αυτή έρευνα, οι επιστήμονες ήθελαν να εκμεταλλευτούν τα μηνύματα που στέλνει η λεπτίνη στο κεντρικό νευρικό σύστημα για τη ρύθμιση της όρεξης, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Τριάντα παχύσαρκοι άνδρες, μέσης ηλικίας 45 ετών, συμμετείχαν στην έρευνα.

Μία φορά την εβδομάδα για ένα χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων, οι μισοί άνδρες λάμβαναν λεπτίνη σε ενέσιμη μορφή, ενώ οι άλλοι μισοί λάμβαναν ένα διάλυμα το οποίο δεν είχε καμία δράση.

Και οι 30 άνδρες μείωσαν την ενεργειακή του πρόσληψη σε 2.100 θερμίδες ημερησίως. Τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση του βάρους και στις δύο ομάδες. Η ομάδα που λάμβανε τη λεπτίνη είχε μέση μείωση 4,3 κιλά ενώ η άλλη ομάδα σημείωσε μεγαλύτερη απώλεια βάρους 6.4 κιλά.

Και ενώ βρέθηκε ότι τα άτομα που λάμβαναν τη λεπτίνη σημείωναν μειωμένη όρεξη και επίπεδα πείνας, αυτό δε διαρκούσε καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας παρά μόνο το πρωί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.