χαπια για ελκος | αιφνιδια βαρηκοια θεραπεια | nitric acid ομοιοπαθητικο | πολυποδες

Αύξηση βάρους στην εγκυμοσύνη και κίνδυνος για καρκίνο του μαστούΗ αύξηση του σωματικού βάρους πάνω από 22 κιλά κατά την εγκυμοσύνη, και η αποτυχία απώλειας του υπερβάλλοντος βάρους μετά τη γέννα, μπορεί ακόμα και να τριπλασιάσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του American Association for Cancer Research.

Οι επιστήμονες από το ερευνητικό κέντρο Lombardi Cancer Center στις ΗΠΑ και τη Φιλανδία, αναφέρουν επίσης ότι όταν το σωματικό βάρος στην εγκυμοσύνη αυξάνεται κατά 18 κιλά, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, μετά την εμμηνόπαυση αυξάνεται κατά 40%.

Η αύξηση του σωματικού βάρους κατά την εγκυμοσύνη έχει συσχετιστεί και από προηγούμενες μελέτες με την αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων, τα οποία με σειρά τους φαίνεται ότι σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέρχονται από τη μελέτη 27.000 γυναικών, από τη Φιλανδία, με καρκίνο του μαστού. Τα στοιχεία για τη διάγνωση της νόσου και την αύξηση του βάρους κατά την εγκυμοσύνη προήλθαν από τα εθνικά συστήματα καταγραφής του καρκίνου και των γεννήσεων της χώρας αντίστοιχα. Επιπλέον οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους κατά την εγκυμοσύνη, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον ιστό του στήθους, που αυξάνουν την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, αργότερα στη ζωή, κάτι αντίστοιχο με τις επιπτώσεις της μετεμμηνοπαυσιακής παχυσαρκίας. Οι γυναίκες που δε χάνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους στην εγκυμοσύνη αυξάνει το κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού μόνο μετά την εμμηνόπαυση, με κάθε περιττό κιλό να αυξάνει τον κίνδυνο κατά 3,9%.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η φυσιολογική αύξηση του σωματικού βάρους κατά την εγκυμοσύνη (10-15 κιλά) δε συσχετίζεται με αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού ούτε προεμμηνοπαυσιακά ούτε μετεμμηνοπαυσιακά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.