μύθοι και αλήθειες για την διαιτα | πιασιμο μυων | υπενδοκαρδιο εμφραγμα | τραχειοβρογχίτιδα | αιματοκριτης

Προσοχή στις δίαιτες στην εμμηνόπαυσηΟι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, που υποβάλλονται σε λανθασμένες δίαιτες απώλειας βάρους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από οστεοπόρωση, προειδοποίησαν σήμερα επιστήμονες του Ισπανικού Ιδρύματος κατά της Οστεοπόρωσης στη Γρανάδα.

Οπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, οι μισές Ισπανίδες ηλικίας άνω των 50 ετών δε λαμβάνουν στη διατροφή τους αρκετή ποσότητα ασβεστίου, το οποίο θωρακίζει τα οστά από την οστεοπόρωση. Η νόσος αυτή τα καθιστά εύθραυστα, μειώνοντας την οστική πυκνότητα συνήθως μετά την ηλικία των 40 ετών.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι πιο μεγάλες στην ηλικία γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν ημερησίως 1.000 έως 1.500 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου. Ενα ποτήρι γάλα για παράδειγμα, περιέχει 240 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου.

Τη βασικότερη πηγή ασβεστίου αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα οποία το ασβέστιο που περιέχεται έχει πολύ καλή απορρόφηση. Καλές πηγές αποτελούν και ορισμένα λαχανικά και ξηροί καρποί. Πολλές γυναίκες όμως αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα από φόβο μήπως αυξήσουν το σωματικό τους βάρος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.