συγγενης πνευμονοπαθεια | πιασιμο στα πλευρα | αφαιρηση σπληνα | ηβικο οστο | ιογενής λοίμωξη

Το περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση μετά την εμμηνόπαυσηΤο περπάτημα, σε καθημερινή βάση, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, όσο και ένα πρόγραμμα άσκησης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Τένεσι.

Στην έρευνα πήραν μέρος 24 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι οποίες ήταν υπερτασικές ή οριακά υπερτασικές. Οι δέκα από τις γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα λάμβαναν αντιυπερτασικά φάρμακα.

Δεκαπέντε από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, ακολούθησαν ένα πρόγραμμα αυξάνοντας το ημερήσιο περπάτημα κατά 3 χιλιόμετρα. Οι υπόλοιπες εννέα δεν άλλαξαν τις συνήθειες τους, στη σωματική δραστηριότητα.

Περπατώντας περισσότερο σε καθημερινή βάση, οι γυναίκες κατάφεραν να μειώσουν τα επίπεδα της συστολικής αρτηριακής πίεσης, μετά την περίοδο των 24 εβδομάδων, μείωση που είναι ανάλογου βαθμού με αυτή που σημειώνουν τα υπερτασικά άτομα που συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα άσκησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι γυναίκες αυτές μείωσαν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης χωρίς να μειώσουν το σωματικό τους βάρους, το ποσοστό λίπους στο σώμα ή να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Επιπλέον έξι γυναίκες κατάφεραν να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, μείωση που έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.