ηλεκτροφορηση αιμοσφαιρινης | κεντρικο οξυ | κόπρανα με βλέννα | υπερταση ορισμος | αδυναμια μετα.την γυμναστικη

AIDS: παρόν και μέλλον


Μέσα σε σαράντα χρόνια ο ιός HIV-1 (ιός ανοσολογικής ανεπάρκειας του ανθρώπου) έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη, οδηγώντας στο θάνατο σχεδόν 16 εκατομμύρια ανθρώπους . Η μόλυνση από το συγκεκριμένο ιό προκαλεί δραματική πτώση του αριθμού των CD4+ TH λεμφοκυττάρων, τα οποία είναι υπεύθυνα για το συντονισμό των ανοσολογικών αποκρίσεων του οργανισμού . Τελικά το ανοσοποιητικό σύστημα του προσβεβλημένου οργανισμού εξασθενεί και αναπτύσσει το σύνδρομο της επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας, ευρύτερα γνωστό ως AIDS .

Η κλινική πορεία των φορέων του ιού ποικίλει έντονα . Ορισμένοι προχωρούν στην εμφάνιση των συμπτωμάτων και στον θάνατο ιδιαίτερα γρήγορα, ενώ άλλοι είναι δυνατό να μην εκδηλώσουν κανένα χαρακτηριστικό της ασθένειας για αρκετά χρόνια . Το γεγονός αυτό γέννησε ένα βασικό ερώτημα: οι διάφορες εκδόσεις του ιού συμπεριφέρονται διαφορετικά στους φορείς τους ή μήπως το διαφορετικό γενετικό υπόβαθρο του κάθε ασθενή ευθύνεται για την όποια εκδήλωση του δεδομένου μηχανισμού δράσης του ιού.

Η απάντηση δεν έχει προσεγγιστεί μέχρι σήμερα λόγω της ατελούς γνώσης για το μηχανισμό παθογένεσης του ιού . Είναι όμως πιθανό πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση .

Η αρχικές θεραπευτικές μέθοδοι αναλώνονταν κυρίων στη χρήση φαρμάκων κατά του ιού με την ριψοκίνδυνη επιστημονικά επιδίωξη του πλήρους αφανισμού του ιού, η έκβαση όμως ήταν διαφορετική. Η ζωή των ασθενών παρατεινόταν μέχρι του σημείου που οι παρενέργειες των φαρμάκων και η ανάπτυξη ανθεκτικότητας από τον ιό έκαναν αναποτελεσματική τη θεραπεία.

Το κακό όμως δεν ήταν μόνο αυτό, ο ιός ενδυναμωνόταν έναντι των φαρμάκων αναπτύσσοντας στελέχη του εαυτού του που είναι ανθεκτικά στα συγκεκριμένα φάρμακα . Ποιος δρόμος θεραπείας απομένει λοιπόν;

Ο σχεδιασμός θεραπευτικών σχημάτων που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ανοσοαναπάρκειας που προκαλείται από τον ιό αποτελεί το σύνχρονο σκεπτικό των επιστημόνων . Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη γνώσης του μηχανισμού προσβολής των ανθρώπινων κυττάρων από των ιό ανοίγει και έναν άλλο δρόμο θεραπείας .

Το να μην μπορεί να «δει» ο ιός τα κύτταρα στόχους του ή το να μην έχει τη δυνατότητα να εισέλθει μέσα τους, μέσω ειδικών τροποπoιήσεων , αποτελεί το ζητούμενο των σημερινών ερευνών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.