ηπατιτιδα α | σταφιδιασμα προσωπού | β1 βιταμινη | πονος στο στομαχι οταν ξαπλωνω ανασκελα | φυματίωση | μηνισκος

Παπαδόπουλος: Οχι στην κλωνοποίηση, προς το παρόνΜακρυνό μοιάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής της κλωνοποίησης για οποιοδήποτε σκοπό στη χώρα μας, καθώς, οπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, η Ελλάδα έχει υπογράψει σύμβαση που τη δεσμεύει να μήν λαμβάνει μέρος σε τέτοια προγράμματα κλωνοποίησης.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Παπαδόπουλος με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλο, καθώς το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων εστιάστηκε στο θέμα της κλωνοποίησης.

Παρά την αρχική δέσμευση της χώρας μας στη μή συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα κλωνοποίησης κυττάρων με σκοπό τη δημιουργία εμβρύου λίγων ημερών ακόμη και για θεραπευτικούς σκοπούς, ο υπουργός Υγείας οταν ρωτήθηκε αν αρχίσουν να εφαρμόζονται τέτοια προγράμματα στην υπόλοιπη Ευρώπη που έχουν ως στόχο όχι να κλωνοποιήσουν ανθρώπους και να φτιάξουν πανομοιότυπους, αλλά να χρησιμοποιήσουν για θεραπευτικούς λόγους την κλωνοποίηση, απάντησε οτι είναι λογικό η επιστήμη να εξελίσσεται και είναι κάτι το οποίο θα εξετάσουν αρμόδιες επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί και στη χώρα μας.

Το σημαντικό τονισε ο κ. Παπαδοπουλος είναι πως πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια της έρευνας ώστε να μήν φθάσουμε σε ακρότητες.

Ο υπουργός Υγείας στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ του ανέλυσε όλες τις πτυχές της μεταρρύθμισης καθώς και τα σχέδιά του για το μέλλον και του εξήγησε πώς θα λειτουργούν πλέον τα εξωτερικά ιατρεία, τα απογευματινά ιατρεία, τί αλλάζει στα δημόσια νοσοκομεία και πώς οι εργαζόμενοι πλέον θα κληθούν να επιδείξουν και τον ανθρωπιστικό τους ρόλο στους χώρους υγείας αρχίζοντας πρώτα απο όλα απο τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.