υποταση συμπτωματα | αιμαγγιωμα ηπατος | θυρεοσφαιρινη | δυσαπορροφηση και διατροφη | ασκηση και παιδι

Προσοχή στις πρωτεϊνικές δίαιτεςΤους κινδύνους που διατρέχουν όσοι ακολουθούν πρωτεϊνικές δίαιτες τονίζει σε έκθεσή της η Αμερικανική Ενωση Καρδιολογίας. Οι πρωτεϊνικές δίαιτες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας μια και περιέχουν μεγάλες ποσότητες λίπους και ιδιαίτερα κορεσμένου, το οποίο αυξάνει την 'κακή' χοληστερίνη.

Οι πρωτεϊνικές δίαιτες, όπως είναι και η διάσημη στις ΗΠΑ, δίαιτα του Ατκινς, προωθούν την απώλεια βάρους επιτρέποντας να καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων ζωικής προέλευσης (κρέας, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά).

Η ενέργεια που προέρχεται από λίπος, σε αυτού του τύπου δίαιτες, πολλές φορές ξεπερνά και το 50% της προσλαμβανόμενης ενέργειας. Η ενέργεια που προέρχεται από λίπος στη διατροφή μας δεν πρέπει να ξεπερνά το 30-40%.

Από το ποσοστό αυτό, τα κορεσμένα λιπαρά δεν πρέπει να αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 10% και στις πρωτεϊνικές δίαιτες το ποσοστό αυτό είναι ακόμα και τετραπλάσιο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα επίπεδα της χοληστερίνης αλλά και της κακής χοληστερίνης να ανεβαίνουν σε, επικίνδυνα για την υγεία, επίπεδα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.